Snart bär det av!

Mot varmare breddgrader..I princip hela gårdagen och dagen idag har gått till förberedelser inför vår avresa till Grekland som äger rum imorgon på kvällen. Eftersom det är vår första resa med barn är det en hel del att tänka på - lite annorlunda än under tvåsamhetens tider. Pass för lilleman fixade vi redan tidigt i sommar, innan vi slog till och bokade resa. Resevagn köpte vi för en dryg vecka sedan och igår inhandlades smått och gott som simblöjor, läkemedel till reseapoteket, badskor till lilleman, extra nappar, napphållare etc.
Vi hittade en toppenbra sida på nätet med färdiga packningslistor inför att solsemester med barn (halleluja!) - surfa in på www.resamedbarn.eu.
Det vi har med oss förutom kläder är följande:
I skötväskan som även är vårt handbagage finns blöjor,ett ombyte,våtservetter (räknas ej som vätska), barnmat för resan som i vårt fall är en middagsburk som ska ätas på Arlanda samt klämmisar för flyget (barnmat är ok på flyget), riskakor, näsdroppar, alvedon, pekbok för nattning/komma till ro, filt , snuttekompis,nappar (extra många!), napphållare (slippa leta napp under stolssätena!), bajspåsar, alcoservetter, öronploppar, pipmugg, kamera, mobiler och plånböcker. Tror vi är rätt safe på planet med denna utrustning! Mat för resan är egentligen bara in case of emergency eftersom vi åker nattetid så förhoppningsvis sover lilleman under flygtiden.

Förutom detta har vi i vanliga väskan packat med saker som kan vara bra att ha:
Reseapotek i form av febertermometer, alvedon, vätskeersättning för barn&vuxna, alcoservetter, alcogel.
Solkräm
Uv-dräkt, uv-hatt, solhatt, badskor och badblöjor
Vanliga blöjor och våtservetter
Havregryn till lillemans frukost (välling kan vara bra att ta med sig annars men det är inget vår lilla kille äter)
Nappar
Myggnät till vagnen
Parasoll till vagnen
Riskakor

Är det något jag glömt??! En hel del är det iallafall och det har verkligen krävts en del planering. Nu håller vi tummarna att allt går bra med flyget och resan ner till Grekland. Spännande!

Vår resevagn - en Carena travel lux som även går att sänka ner till liggläge, ett måste för oss eftersom Frank gärna sover i vagnen.
 
/Mel


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0