Dagens barnmorskebesök och dramatik inne på banken

Hej!
 
Idag var det dags för det andra besöket hos vår barnmorska på barnmorskemottagningen.
Barnmorskan undrade hur jag mår och hur graviditeten fortlöpt efter det att vi träffades i januari. Hon hade fått information om att allt såg jättefint ut på ultraljudet och alla mina värden ser finfina ut. Det enda att anmärka på är att jag har lite låga järnvärden så hon rekommenderade att jag köper på mig järntabletter. 
Vi fick även lyssna på Krabatens hjärtljud som tickade på i rasande fart ♥
Det var en häftig känsla att få höra vårt ofödda barn för första gången. Jag blev så glad att jag skrattade högt så att magen guppade till och då passade Krabat på att förflytta sig i magen och då var det lite bökigt att hitta hjärtljuden igen. Jag tror visst att det är en liten buse därinne:)
Barnmorskan kände även på magen och visade hur högt livmodern ligger, strax ovanför naveln.
Inget sf-mått togs idag, det blir nästa gång jag är på besök.
 
Vår barnmorska tyckte att det lät toppen att jag fortsatt träna som vanligt och det var absolut ingen fara alls för barnet utan bara bra för oss båda att jag håller mig aktiv. Jag berättade även om att jag för någon vecka sedan haft lite känningar och ont i svanken som kändes då jag promenderade och även när jag böjde mig neråt. Som tur är så gick det över vilket jag är glad för och enligt barnmorskan är det enbart bra mot sådana besvär att röra på sig samt stretcha. Förutom träningsfunderingar hade jag inte så mycket andra frågor som jag ville ställa.
Vi valde också var vi vill föda (om plats finns) och valet föll på Danderyds förlossning. 
Det är inga föräldragrupper under graviditeten, istället ska vi få gå på en förberedande föreläsning i juni och det ska bli intressant. Däremot blir man placerad i en föräldragrupp av BVC när barnet väl är fött. 
 
Jag fick även väga mig och vågen visade på två kilo plus. Det känner jag mig ganska nöjd med och det tyckte även min barnmorska var bra. Jag är lite nervös över att gå upp jättemycket i vikt under graviditeten och än så länge måste jag säga att det känns bra med de två kilona. Hoppas det fortsätter i samma takt och inte drar iväg.
 
Mina hjärtan
 

Efter barnmorskebesöket bjöd vi på dramatik inne på banken. Vi behövde fylla i lite papper med våra namnteckningar och vår banktjänsteman hade lämnat lite dokument åt oss i kundtjänsten inne på banken. Vi skulle stå och fylla i papprena lite hastigt och jag kände att det var väldigt, väldigt varmt därinne. Tog av mig halsduken och vinterjackan och kände att det fortfarande var olidligt varmt. Plötsligt kände jag hur det svartnade för ögonen och hur synen försvann. Jag hann säga till maken att jag inte ser och i nästa sekund trodde jag att är hemma i sängen och vaknar men ack, så fel jag hade för jag låg på bankgolvet med en orolig make strax ovanför mig. Det var första gången jag svimmar, helt klart en ny och läskig upplevelse! Tyckte att det kändes lite pinsamt då jag upptäckte att jag orsakat lite uppståndelse på banken och massor med människor som kom fram och undrade hur det var med mig. Jag drack lite vatten och vilade en stund i sittande ställning och sedan kändes det nästan som vanligt igen.
Jag vet inte om det delvis kan bero på graviditeten och en ökad känslighet men jag hoppas att det inte händer igen.
 
Efteråt gick vi och köpte en räkstubbe och det blev en riktig fuskmiddag men det tyckte vi var värda efter dagen och dessutom för att fira att vi hört vår Krabat för första gången. 
Nu är det snart dags att krypa ner i sängen och jag kommer att somna gott efter dagens äventyr, det är helt säkert!
 
Hoppas ni har en fin kväll,
 
/Mel

Helgens fynd från Vintagemässan

Rosa vintageskor. Funkar både till kille och tjej tycker jag! 
 
Hej!
 
I helgen var jag på vintagemässan i Stockholm. Jättekul och massor med fina vintagekläder och andra prylar. Det fanns en hel del fint att fynda där. Jag hade inte så stora inköpsplaner innan men väl på plats hittade jag en skjorta till maken, små söta skor till Krabaten och en jättefin dopklänning i äkta vintagestil.
Skorna var så himla söta så jag kunde inte låta bli och priset var inte så högt heller så jag vågade slå till trots att jag inte har någon aning om hur stora fötter en liten bebis kan ha. Enligt säljaren är detta en lagom storlek till de första stegen och perfekta till någon som utforskar detta med att gå nästa vår/sommar. Och det låter väl som Krabat! 
Vintageklänningen jag hittade visste inte säljaren exakt ålder på men min kompis trodde att den är från 50-talet.
 
Imorgon är det dags för det andra besöket hos barnmorskan. Sist vi var där var på inskrivningssamtal i januari. Känns som att tiden gått fort sedan dess, känns konstigt att jag faktiskt är halvvägs i graviditeten. 
Ska bli roligt med besöket imorgon, jag har fått för mig att vi ska få lyssna på hjärtljuden hos fostret så jag hoppas på det och att allt går väl!
 
Vecka 20. Ingen jättestor mage än så länge men helt klart mera "put" än vad det brukar vara i normala fall..

Första små buffarna...

Idag är det sjukstuga här hemma. Kände att jag var på väg att få lite halsont i påskhelgen och igår efter att jag promenerat hem från busstationen efter jobbet slog förkylningen till helt plötsligt. 
Hosta, snuva, huvudvärk till och från men mest av allt en enorm känsla av matthet och trötthet. 
Valet kändes ganska enkelt att stanna hemma och vila upp sig, inte minst nu när jag har en liten inneboende som jag känner att jag vill ta hand om på bästa vis.
 
Igår när jag var på väg till jobbet, på morgonen sittandes på bussen hände något som jag väntat på. Helt plötsligt kändes en och sedan flera väldigt tydliga små buffar inuti i magen! Jag är ganska så säker på att det är de första fosterrörelserna jag kände även om tanken såklart finns att jag kanske inbillat mig. Men vad kan det annars vara? Hittills har jag läst på nätet att de första rörelserna ska kännas som "bubbel" eller sprattel men har inte känt något sådant och detta var som sagt mera buffar/puffar. 
Det ska vara helt normalt att börja känna de första rörelserna i vecka 18-20 och det stämmer bra in på mig som i skrivande stund är i vecka 19.
 
Krabat i magen, fotad innan vi skulle på 30årsfest
 
Igår kväll innan jag och maken skulle somna låg vi i sängen och försökte "reta" Krabaten genom att försiktigt buffa på magen och då tyckte vi båda oss känna små buffar/rörelser därinne. Vi har tidigare försökt stimulera Krabaten till att ge sig till känna på samma sätt, genom att buffa lite på magen men då har ingenting hänt.
 
Idag har mest legat i soffan här hemma och slumrat till och vilat i mindre vaket och mera vaket tillstånd. Tycker mig känna små puffar eller buffar därinne, det har känts som att det kommit och gått under hela dagen. Vid ett tillfälle låg jag på rygg och magen blev liksom sned och hård på ena sidan och då buffade jag lite på det stället och fick tillbaka en lite buffning.. Just det att magen liksom lägger sig på en sida som en lite klump har vi varit med om fler gånger, oftast efter en natt då jag sovit på ena sidan och vi tror stenhårt på att det är Krabat som myst in sig på ena sidan:) Läste nånstans på nätet att bebisen ofta rör på sig mera när mamma är i stilla tillstånd och det verkar ju stämma bra, såhär stilla är jag i stort sett aldrig en vanlig dag.
 
Känns så mysigt och konstigt samtidigt att börja känna små rörelser därinne. Längtar efter att det ska börja kännas mer och mer och det lär det göra om allt fortsätter väl. Spännande!
 
/Mel

Tapetshopping till nya hemmet

Igår roade vi oss med lite tapetshopping till vårt nya hem! 
Roligt men svårt då det finns hundratals olika varianter på färg, mönster etc. 
 
Det är två sovrum som ska få nya tapeter, vårt sovrum och så Krabatens blivande rum (som troligtvis kommer att fungera som gästrum tills Krabat blir lite äldre).
 
Vi är ganska mycket för det enkla men denna gång blev det faktiskt lite vågat för oss. Till vårt sovrum blev det en tapet från märket Eco och kollektionen almost white (mycket passande namn för vår smak dock ;) ) - en vit tapet med diskret bladmönster och lite skimmer.
Krabatens rum ska också få en tapet i vitt/grått från Eco med ett diskret mönster, kommer inte ihåg vad kollektionen hette.
 
Känns skönt att vi gjort tapetvalen nu, målaren är bokad till samma vecka då tillträdesdatumet så allt börjar falla på plats sakta men säkert. Det vi hänger efter med är att boka städfirma för flyttstäd och det viktigaste - att PACKA.. 
 
Nu börjar denna påsk lida mot sitt slut. Tråkigt att säga hejdå till långledigheten men ganska roligt med våren som förhoppningsvis är på ingång nu. Känns konstigt att tänka på nästa påsk och att vi faktiskt kommer att ha en liten Krabat då! Det går knappt att föreställa sig men det känns så roligt och spännande.
 
Hoppas ni får en bra start på den kommande korta veckan!
 
/Mel
 
Tapetval till vårt blivande sovrum
 
En till bild på tapeten. Jag hoppas att resultatet blir lika fint som på bilden!
 
Hejdå påsken 2013! På bilden påskägg plus påskharar till mig och maken. Från fina mamma!

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0