Full rulle!

Dagarna bara flyger iväg och imorgon är det fredag. Redan!
Dagen har inte bjudit på så mycket konstigheter, det har som vanligt numera varit full rulle hela dagen lång.
Jag vaknade halv fem denna morgon och undrade om vår lilleman ville vakna snart och äta, men icke. Jag vill inte väcka honom när han sover gott så jag fick snällt stiga upp och göra sällskap med pumpen. Sedan låg jag och Frank och sov ända fram till klockan nio. Jag vet inte hur väl andra bebisar sover men jag tycker att det är väldigt bra att Frank sov så länge inatt, från klockan elva till runt halv sex på morgonen.. Hoppas, hoppas att det håller i sig.

Känns som att det är första gången jag sitter ner idag - bortsett från en kort stund under eftermiddagen då jag passade på att jobba lite vid datorn medan Frank tog en nap. Det blir galet mycket att plocka och fixa här hemma och speciellt med en liten bebis då det händer små olyckor stup i kvarten. Så ska ju det som hör till vanliga vardagen fixas också,middag, disk etc.
Har iallafall kört en tvättmaskin och hängt upp tvätt samt veckohandlat mat så jag känner mig rätt nöjd ändå.

Nu ska vi ta en kopp kaffe och sedan bänka oss framför tv:n. Ikväll kommer Vikings, en tv-serie vi börjat följa och gillar.

Imorgon är det läkarbesök på BVC.
Ha en fin torsdagskväll!

Igår fyllde svägerskan år och hon fick denna bok av oss i present. En ny bok för alla bakfantaster fylld med massor av fina bilder på bakverk i lite "rockigare stil". Ett presenttips till alla som gillar att baka och njuter av vackra bilder.

Första födelsedagen som mamma

Det har varit dåligt med uppdateringar på bloggen senaste tiden. Det beror på att livet med en 2 månaders gammal son är fullspäckat och går i rasande fart! Kan inte förstå att det redan är november, känns som att det var alldeles nyss som jag gick runt höggravid och väntade på att vår lilla Krabat skulle komma till oss.
Frank har redan blivit så stor som 2 månader - knasigt men roligt.
Det har hänt så otroligt mycket med hans utveckling och det är väldigt spännande att följa. Just nu ligger han ute i vagnen på uteplatsen och jag hoppas att han sussar gott en stund till..

Igår var det dags för min födelsedag. Hela 28 år blev jag! Känns konstigt att det faktiskt är tio år sedan jag fyllde 18 och blev myndig. Kommer ihåg det så väl, då var det krogpremiär och jag var klädd i "den lilla svarta" och var pirrig i magen. Det blev en jättelyckad utekväll med två kompisar då den gången för tio år sedan men jag kommer ihåg besvikelsen när killen jag dansat och umgåtts med hela kvällen inte ville gå på dejt med mig efteråt.
Nåväl, det gick ju flera tåg som tur är :-)
Det känns som att jag gärna hade kunnat fylla 30 år då jag känner att jag "bockat av" de saker som känts viktiga för mig att göra. Jag har utbildat mig&tagit examen, träffat mannen i mitt liv och gift mig och så klart det senaste men kanske också största, blivit mamma. Känner mig otroligt glad och tacksam och har absolut ingen åldersnoja.

 Frank och "beundrarposten" jag fick

Igår blev jag väckt av maken&sonen som sjöng och så fick jag ett fint kort & vackra rosor. Dagen innehöll också inköp av en amningsbh modell stadig&snygg, i en underklädesaffär här i stan som maken köpt presentkort till. Känns otroligt bra jämfört med den billiga och sladdriga varianten som jag inhandlade på h&m strax efter förlossningen.

Presentkort & eftermiddagsfika
 
Rosorna jag fick av maken - i en väldigt vacker färgnyans

Sedan var det dags för en riktig lyxstund - klassisk ansiktsbehandling med massage på 75 min. Min första "egentid" bortsett från en snabbis på Ica. Helt ljuvligt!
På kvällen hade vi barnvaktspremiär, Franks farmor&farfar kom hem till oss och vi smet iväg och åt en utemiddag. Det var också ljuvligt att bara sitta och äta ostörd och ostressad tillsammans. Händer inte så ofta nuförtiden;) Frank sov under de 2,5 timmarna vi var iväg. Farmor&farfar var besvikna över det men vi föräldrar var nog ganska nöjda över att det inte var gallskrik.

En helt perfekt dag som gav mig massor av energi!


 
 

Kyrkan bokad - check!

Äntligen kan vi boka av en punkt på att göra listan, nämligen projekt dop! Eller iallafall bokning av datum och kyrka.
Vi har pratat om att döpa Frank redan innan han var född men att ta tag i boka kyrka och få saker och ting att ske har varit en annan femma.
Men nu är det fixat, 23 november blir det och det innebär att det blir ganska snabba puckar. Vi vill gärna döpa honom innan han blir alltför stor ( i ålder vill säga, till storleken är han redan ganska rejäl vår gosse!) och gärna innan makens 30-årsdag i december. Vi hade helst bokat församlingshemmet till fikat men det var bokat flera helger framåt sedan länge så det var bara att glömma för oss. Nu bor vi precis mittemot kyrkan där vi ska vara så fikat kommer att bli hemma hos oss, vilket vi tror blir bra eftersom vi tänkt ha ett ganska litet och relativt enkelt dop. Ett minidop blir det med våra närmaste.
Det förhindrar såklart inte att vi lägger lite krut på att göra det till en fin och minnesvärd dag.
Idag har jag påbörjat att pyssla med inbjudningskort på datorn, känns roligt att ge en riktigt inbjudan till våra gäster även om de inte är så många..

 
Är väldigt sugen på att dekorera med fina pom poms - har sett på flera bloggar dessa fina bollar som bröllops- och dopdekorationer. Kan vara fint och festligt att hänga några i taket här hemma. Inne i Franks rum hänger ju redan ett par sådana..
Bilden är från www.hemlängtan.com
 
 

En föräldraledig dag

Vaknar upp till en torsdag. Torsdag, redan?! vad hände med resten av alla dagar denna vecka.. har som vanligt ställt väckarklockan på sju men kommer inte upp före halv nio. Huvudet känns otroligt tungt när klockan ringer och nattens vakna stunder känns i kroppen, tror bestämt att det är fysiskt omöjligt att komma upp ur sängen. Frank ligger och sover bredvid mig, sötnöt tänker jag. Så otroligt gullig och söt som han ligger på morgonen, alldeles ihopkrupen och mysig. Snart skriker han och vi tar en matstund liggandes i sängen. Frank somnar om och jag stiger upp och äter min gröt med maken som redan är uppe. Frank sover vidare och precis när jag tänkt hugga tag i mina rostade ostmackor med kaffe (min favvo vid frukosten vaknar Frank. Maken är snäll och går runt med honom i lägenheten och jag får en stund med mina ostmackor och tidningen. Sedan är det undanröjning i köket som gäller, Frank skriker titt som tätt och jag har händerna fria tack vare maken. En stund slumrar Frank till och jag passar på att klä på mig, mina jeans från mina tjockare dagar, dvs alldeles för stora och en vit mammatröja. Inte så fancy men iallafall bättre än mjukiskläder. Snart ska maken gå iväg och jag har laddat med kaffe och massor med tidningar i soffan. precis när maken går vaknar Frank till och jag ammar honom i soffan. Slöbläddrar i mina tidningar, har malous morgonprogram på tvn och tänker att det är rätt nice ändå det här med föräldraledighet. Hans blick är värd guld där han ligger och äter, vilken ögonkontakt! Vilken kärlek!

stundtals slumrar han in med vaknar hela tiden med gallskrik. Efter några gallskrik och vaggningar går vi iväg och ska byta blöja i badrummet. passar på och gör kolikmassage på Frank. Det tar sin lilla stund och när vi väl satt på en ny blöja är det dags att byta blöjan. på något sätt lyckas det bli en kiss- och bajskatastrof som slutar med att jag måste sanera halva badrummet med en gallskrikande Frank och byta till en annan tröja. när jag väl gjort alt detta är det dags för en ny amning. Har lyckats få på mig en ny tröja och precis när Frank ätit klart lägger han en spya på exakt samma ställe som på den andra tröjan. nu känner jag att jag ger upp alla tankar om att vara hel och ren och ha ett någotsånär snyggt hem. Sunkmamman det är jag det, I surrender.
Myket tid till att tänka får jag inte för nu är Frank missnöjd igen och jag går runt i lägenheten och vaggar, vyssjar. Till slut sätter jag mig vid datorn och då tystnar Frank. Till slut slumrar han till och min ena arm håller på att domna bort. Världens gulligaste bebis. Något som luktar kräk. Det är jag själv inser jag.
Klockan är tolv. Lunchdags.

To be continued..

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0