Yoga night makes you happy

Helgen har som vanligt gått snabbt.
Igår kväll firade vi min födelsedag i förväg, mamma med lillebror och hans flickvän var hemma hos oss och vi gick ut och åt middag tillsammans. Det var en lyckad kväll och trevligt att träffa familjen som jag träffar alltför sällan då vi bor en bit ifrån varandra.

Trots roligheter har vi haft framtidsoro som surrat i bakhuvudet. I fredags blev min kära make varslad från sitt jobb. Än så länge kommer inget att hända men framtiden känns som ett oskrivet blad. Han jobbar till 50% nu och är sjukskriven 50%.
Han har helatiden känt att det blir svårt att komma tillbaka till 100% till nuvarande yrket och vi har samtidigt varit mitt i en rättsprocess gällande hans olycka som skett på arbetsplatsen. Att rehabilitera tillbaka sig till samma arbetsplats har på grund av det varit väldigt påfrestande psykiskt. I helgen har vi pratat mycket om vad annat som kan vara något maken vill jobba med. Tanken på att utbilda sig finns där men det är en lång väg att gå men många prövningar på vägen.. Och hur går det med ekonomin. Vi är inte direkt två 20-åringar längre som tycker att det är coolt att bo i studentkorridor och äta nudlar. Snarare två stycken unga vuxna som närmar sig 30 som vill skaffa familj och ha en trygg och stabil ekonomi som alla andra. Vi har redan levt ett par år på det viset att en av oss varit student. Känns som ett stort steg om en av oss ska börja plugga igen i det livsstadiet vi är i nu.
Vårt gemensamma liv känns ibland som ett stort och jättesvårt pussel att lägga.

Till födelsedagspresent fick jag en söndagskväll med inplanerad aktivitet - yoga workshop som jag fick gå på tillsammans med maken. Det var jättemysigt och precis det vi behövde tror jag.
Läraren påminde oss alla om att vara tacksamma och njuta av det lilla i livet. Vardagslycka. Att det blir bra till slut, kanske inte som man tänkt sig men bra.
Jag ska göra mitt bästa nu och sluta oroa mig. Oro löser ändå inga problem.

Imorgon är det min födelsedag, då blir jag ett år äldre igen.
Hoppas det blir en bra dag på alla sätt!

/Mel

Black and white - nytt sovrum

Efter en lång bloggpaus bryter jag tystnaden och visar lite bilder på vårt nya sovrum. 
Från att ha haft röda väggar och lite bohemaktigt stökigt och murrigt är sovrummet nu stramt och stilrent i svart-vitt. Kanske lite mera vuxet? :)
 
 
 
Målning pågår
 
Vårt nya sovrum! Det är väldigt litet så allt är i miniformat
 
Kuddar från Bloominghome, sidenlykta i taket från Blackballoon, ljuslyktor och lampa Tine K, silvervas från Day home.
Lampa från danska Tine K
 
Vi är supernöjda! Så nöjda att vi tog tag i vardagsrummet också! Det visar jag bilder på en annan dag!
 
Ha en fin kväll,
 
/Mel
 

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0