Veckan som varit

Fredag igen! Sista helgen i februari dessutom - återigen helt galet vad fort tiden rullar på. Speciellt numera som småbarnsförälder hinner man knappt blinka så är det dags för en ny dag. Full rulle har det varit denna vecka också, som vanligt alltså..
 
Veckan inleddes med att vi gick iväg till öppna förskolan på måndagseftermiddagen, där var det öppet hus för 0-8 månaders bebisar och det var faktiskt oväntat trevligt och lugnt. Mycket bättre tid att besöka öppna förskolan än en dag med 0-6 års öppet. Fick en liten fika där och pratstund med andra småbarnsföräldrar, det var inte länge vi var där men det gav mig mycket i varje fall. Värdefullt att kunna prata med någon i samma sits, iallafall för mig som saknar andra mammalediga kompisar. 
Tisdag var det dags för föräldragruppen på BVC, denna gång handlade det om tandvård för barn och vi fick en hel del tandinformation av besökande tandsköterska. Bra och nyttig info, hon kände i lillemans mun och sa att det minsann var tänder på g i övre käken också. Vilket har märkts till och från i veckan då det varit lite extra skrik och gråt. Vi fick äntligen till att boka in en fikaträff utanför BVC-tiderna och det ser jag framemot massor.
Onsdagen var en stor dag,åtminstone för oss för då blev vår lilla kille hela sex månader gammal! Knasigt och konstigt, är han redan så stor?!? En stunds hemmträning för både mig och maken blev det på kvällskvisten, skönt att komma igång lite!
 
Torsdagen innehöll ett pass mammaträning på träningscentret och det gick ganska bra trots att jag fick bära på sonen under i stort sett hela passet. Svettig blev jag i varje fall så det är ett ganska gott betyg ändå. Dessutom har jag nu börjat stanna kvar en stund efter passet vilket en del andra mammor också gör = pratstund med andra mammor. Vi hann även fynda lite barnböcker på bokrean och en långpromenad. Upptäckte att det är riktigt jobbigt att gå i backe med barnvagn.. Kvällen fick vi rymma hemmet, maken skulle skriva hemtenta på tid och det blev att vi våldsgästade en kompis. Muffinsfika fick vi där och lilleman var uppe rekordsent, strax efter klockan 9 var vi hemma och då hade vi varit igång sedan klockan 7 på morgonen.
 
Idag har vi fixat en pump till vagnhjulen, handlat mat, fikat och gjort sedvanliga middagslagning, ätit och röjning, nattning. Nu vuxentid! Vår vecka i korta drag - nu blir det soffan och lösgodis med ett glas cola, det är lyx för denna trötta mamma...
 
 
Vissa av oss körde den lite tuffa stilen, piffigt med skjorta trots allt fredag idag..
Våra fynd från bokrean, Lena Anderssons bok Kotten&grisen (härliga illustrationer!), klassikern Vem ska trösta knyttet? av Tove Jansson samt en Alfons pekbok & bok för större barn. Alla för mycket förmånliga priser. Passa på att fynda på bokrean alla föräldrar är mitt tips! I år struntade jag helt att titta på andra böcker utan kikade bara på barnboksutbudet.
 
Ha en fin fredagskväll!
 
/Mel

Nya sovrutiner

 
 
Sedan en dryg vecka tillbaka har vi tagit ner vår underbara Leandervagga som hängt i taket i vårt sovrum. Vår lilla kille är nämligen uppe i det som är maxvikten för vaggan så vi tyckte att det var dags att introducera spjälsängen.
Det var med vemod som vi tog ner vaggan, dels har jag verkligen älskat vaggan - smidig, snygg och mitt bästa fynd på blocket och för att det betyder att min lilla bebis inte är så liten mera. En sprillans Leandervagga går på tvåtusen kronor, vi köpte vår i stort sett oanvända vagga på Blocket för åttahundra kronor. Det finns alltså pengar att spara om man är sugen på denna vagga. Tipset är att kolla Blocket titt som tätt för, har sett en hel del såna vaggor till salu. Nackdelen är att användningstiden inte är så lång. Vår vagga kommer förhoppningsvis i framtiden att användas till ett till barn.
Nu står spjälsängen framme i vårt sovrum. Hittills har Frank gått och lagt sig hipp som happ, men mest när vi gått till sängs helt utan rutiner. På sistone har vi dock märkt av att han varit alldeles för övertrött vid läggningsdags och därför har vi introducerat tidig läggning i den nya sängen. Förut har han haft en längre period av att ligga mellan oss i dubbelsängen.
Sedan en dryg vecka är det pyjamas, eventuellt bad vid klockan 7. Sedan har det varit amning varvat med nappinstoppning och "kill i pannan" (sövande!) och har allt gått bra har det varit natti natti runt klockan 20-21. Vips så har det varit lite vuxentid på kvällarna. Mycket skönt! Hoppas hoppas att rutinen håller i sig..
 

Leandervaggan är nu ett minne blott. Nu står spjälsängen framme - snuttekompisar från Teddykompaniet och den fantastiskt fina mobilen kommer från etsy.com, mobilarmen i trä från svenska märket Jabadabadoo.

Igår och idag har det varit full rulle. Jag har varit iväg till Öppna förskolan både igår och idag och dagarna har verkligen gått i ett. Efter middagen idag passade jag på att jobba i en 45 min, sedan var det dags för nattningsracet och nu sitter jag här vid datorn och funderar om jag ska orka ta tag i detta med hemmaträningen ikväll. Småbarnslivet är intensivt och orken finns inte riktigt där alla gånger men vi får se om det blir ett litet ryck ikväll.

Vet ni, natten som kommer exakt för ett halvår sedan glömmer jag aldrig! Då var jag uppe precis hela natten med onda värkar och kämpade på med profylaxandning. När vi ringde BB tyckte de att det bara var förvärkar som man kunde ha flera veckor innan.. eller hur? nja, det var inte riktigt förvärkar utan "the real thing". Helt otroligt att det är hela sex månader sedan den dagen som förändrade livet. Tiden rusar iväg!

 
/Mel
 
 

Franks "nya" stol

Igår var det dags för föräldragruppen på BVC och även vägning, mätning och vaccin hos "vår" Inga-Lill. Föräldragruppen handlade om barnsäkerhet, jättebra och framförallt viktig information. Vi fick med oss en lunta med informationsmaterial, bland annat en väldigt bra affisch med olika "medel" som små barn kan få i sig och vilken åtgärd som gäller. Jättebra att ha hemma och fick tipset om att sätta upp affischen här hemma så att det är enkelt att kolla upp vad som gäller om Frank skulle äta lite handdiskmedel eller något annat. Det här med barnsäkerhet är inte direkt något vi tänkt på innan så jag tyckte att det var bra information. Vi fick även med oss en liten plastcylinder som motsvarar storleken på en 3-årings luftstrupe - för att kunna testa leksaker/små saker som är tillräckligt stora och säkra för barnet att leka med utan risk för att fastna i halsen. 
Mätning och vägning visade att vår lilla kille nu är hela 64 cm lång och väger hela 9,5 kg! En liten knubbis alltså!
Med anledning av den nya vikten har vi idag packat undan Stokkes new born set, en babysitter som vi haft till Stokkes tripp trapp stol sedan Frank föddes. Babysittern har nämligen en maxvikt på 9 kg och Frank kan faktiskt i stort sett sitta själv nu. Lite vingligt fortfarande men så mycket stadigare för varje dag. 
 
Så ikväll blev det en promenad till Lekia och som tur var fanns baby set tillbehör till Tripp trapp stolen. Det blev en svart sådan, tyvärr fanns inga stolsdynor men det ska fixa genom att beställa på nätet.Vi fick även med oss en hoppgunga.
Frank har provsuttit i sin "nya" tripp trapp och han blev synligt glad över att plötsligt kunna nå saker vid köksbordet och få komma upp så pass och se mycket mera av världen runtomkring. 
Han har hittills älskat att vara i famnen och spana ut genom våra stora fönster här i vardagsrummet och med den nya stolsbygeln kommer han upp i en sittande ställning så att det faktiskt gick att se allt som pågår därute på gatan och dessutom sitta själv. Det var väldigt populärt och ett förtjust skratt kom direkt när han upptäckte detta!
Känns som att det händer så galet mycket nu med utvecklingen, det är roligt men också lite vemodigt att vår lilla plutt blir "stor" så fort. Känns som att det var alldeles nyss vi köpte babysittern till Tripp trappen, när jag fortfarande var gravid och så fick den stå här i köket i flera veckor innan och vänta. Konstigt att det går så fort! 
 
Sitta själv vid fönstret - wow! Hejdå new born set, vi packar undan dig och sparar till ett framtida syskon (om vi får som vi önskar)

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0