Mysigt fikabesök

Idag har vi haft besök av min tjejkompis som varit på besök i Stockholm över helgen. Vi känner varandra sedan gymnasiet, vilket innebär att vi följt varandra i drygt ett decennium.
Därför kändes det extra kul att hon idag för första gången sedan jag blev mamma kunde komma och hälsa på oss och även träffa Frank.
Frank trivdes bra i hennes famn och min vän konstaterade "Jag har blivit kär!" och jag kan bara instämma för kär är jag också i vårt lilla mirakel.
Min vän hade med sig presenter från en annan gemensam vän och Frank fick en fin liten nalle, napphållare och hängselbyxor i linne.

Bortsett från massor med bebismys så har Frank till och från varit ledsen för att han haft magknip. Jättejobbigt att se honom ha så ont, det skär i mammahjärtat!
Från BVC fick vi tipset att börja med kolikmassage vilket vi kört med två gånger idag, det verkar han gilla. Miniform droppar ska vi också se till att inhandla på apoteket nu den kommande veckan.

Ett blocketfynd har jag också hunnit med, en hängvagga till Frank. Har förhoppningar om att den också kan fungera till magknip, han brukar gilla att bli buren och vaggad i famnen.

Nu blir det söndagsmys med familjen!

/Mel
 
 

Frank!

Så ska han heta, vår älskade son som under sin tid i magen hade arbetsnamnet Krabat.
Under dagarna på BB-hotell hade vi svårt att sluta säga Krabat om honom, vi hade ju trots allt tilltalat den lilla personen där i magen med namnet i flera månader. Vi höll på och frågade varandra om han såg ut som en Frank? Vi hade nämligen talat om det namnet väldigt länge innan, till och med innan jag blev gravid. Hur vi kom på namnet överhuvudtaget kommer jag inte ihåg men vi har pratat om det som ett coolt pojknamn ett bra tag. Kanske var det när enhetschefen på mitt gamla jobb hade med sig sina två barn på ett hastigt jobbbesök, ca ett halvår innan jag blev gravid som namnet satte sig på hjärnan. En liten kille hade hon på ett par år och Frank hette han.

Frank har namnsdag 4 oktober och namnet var ganska vanligt under 50- och 60-talet i Sverige. Idag är det inte så många med tilltalsnamnet och under 2000-talet har namnet placerat sig någonstans runt plats 200 av de populäraste pojknamnen. Kända Frank är bland annat Frank Zappa och Frank Sinatra.

Hur tänkte vi när vi började prata namn?
Dels ville vi ha ett någotsånär vanligt namn och inte "flumma iväg" totalt och döpa barnet till Star eller liknande..
Vi ville ändå gärna att namnet skulle vara lite annorlunda och inte det mest vanligaste namnet som svenska barn döps till idag. Vi ville också att namnet skulle vara internationellt gångbart och att båda skulle gilla namnet.

På BB-hotell kom vi fram till att vår lilla Krabat var en Frank och vi bestämde att outa namnet direkt. Därför har vi från början varit öppna mot släktingar och vänner och kallat honom Frank, i sociala medier har vi också använt oss av namnet.
Vi skickade iväg pappren till Skatteverket ganska så snart efter att vi kom hem från BB och det känns väldigt skönt, även om man faktiskt har hela 3 månader på sig att bestämma namn.

Reaktioner på namnet är mest att många verkar bli lite förvånade och det tror jag handlar om att namnet inte är så vanligt som tilltalsnamn. Annars har det mest varit positiva reaktioner och vi hoppas naturligtvis att Frank själv kommer att tycka om sitt namn i framtiden.

Två år idag

 
Idag för två år sedan var maken med om en allvarlig olycka som nästan kostade hans liv.
Efter det följde en lång tid som varit otroligt jobbig för oss med rehabilitering med allt vad det innebär, en känslomässigt påfrestande resa.
Därför känns det helt otroligt att livet idag är som det är - vi har skapat ett liv tillsammans och har lyckats bygga upp ett nytt liv som är helt underbart. Men det har tagit tid och varje byggsten har krävt några tårar. En bit i taget, under lång tid och här står vi idag som en familj på tre. Lyckligare än nånsin!

10 dagar som mamma

Idag är det tio dagar sen jag blev mamma. Tio omtumlande, fantastiska och väldigt speciella dagar. På så kort tid har vi upplevt en förlossning som nog får klassas som mitt livs mest smärtsamma upplevelse rent fysiskt men ändå något så himla häftigt att uppleva. Är fortfarande ofattbart stolt över att jag gjorde det! Att sedan komma hem med en liten nyfödd, lära sig byta blöjor och ta hand om en bebis - omtumlande men ändå börjar det kännas naturligt nu. Rookiekänsla men att lära sig känna vår bebis bättre för varje dag. Intensiv lycka och lite tårar också. Stolt över att vara mamma. Så mycket känslor på så kort tid!

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0