Just a perfect day

Idag har vi haft en riktigt härlig sommardag.
 
Vi har spenderat dagen tillsammans med mina svärföräldrar - besökt en bilutställning med gamla amerikanska bilar, ätit glass vid vattnet, ätit middag hemma hos svärföräldrarna och slutligen tog vi bussen hem och susade förbi fantastiskt vackra sommarlandskap.
 
Vi äger en gammal Cadillac från 50-talet och den fick åka med till bilutställningen. Eftersom min make inte kan köra bil längre var det hans pappa som körde och jag och svärmor satt i baksätet och njöt av 50´s love rock´n roll classics som spelades som färdmusik.
 
Anledningen till att dagen blev så lyckad var att varken jag eller min make tänkte en endaste tanke som rör olyckan och allt kopplat till det. Och det var första gången sedan olycksdagen för snart 10 månader sedan.
 
Det kändes helt underbart. Jag kände mig fri. Fri i sinnet.
 
 
 
Vädret var lite ostadigt under förmiddagen men slog sedan om till solsken och fick en sådan underbar sommarkänsla.
 
 
 
Nu är den verkligen här - sommaren 2012 och jag tänker verkligen försöka fortsätta vara fri i sinnet och njuta.. Hoppas det går vägen!
 
 
 
/happy Mel
 
 
Vår fina bil
 
Bilar bilar
 
Kolla in målningen - det är ju Mel´s drive-in!
 
 
Mel beundrar svärmors pioner

Fredagskväll hos Mel

Idag är det bara en vecka kvar med jobb för min make, sedan går han på semester och vi har fyra (förhoppningsvis underbara) veckor framför oss. Jag hoppas verkligen, verkligen att vi ska kunna slappna av och släppa på all oro och bara njuta av att vara tillsammans.

Idag har vi varit iväg och köpt en konfirmationspresent till min makes kusin, ett halsband i silver blev det. Väldigt svårt att gissa sig till vad en femtonårig tjej kan tänka sig hänga runt halsen, men jag hoppas och tror att vi prickade in en bra present! Själva konfirmationsceremonin och festen är på söndag.

Ikväll har vi firat fredag med en filmkväll.
 
Vi såg filmen "Bridesmaids" - en ganska hysterisk komedi där blivande bruden och brudtärnans vänskap står i fokus. Vägen till bröllopsdagen blir inte en helt okomplicerad historia och ett tokigt gäng av brudtärnor hittar på både det ena och andra. Orsakade flertalet skrattanfall hemma i vår soffa. Rekommenderar!
 
 
 
 
 
Fick filmen gratis då jag köpte senaste numret av damtidningen "Amelia", tips!

Ha en fin kväll,

/MelMels första semestervecka..

är snart slut.

Det har varit en bra vecka, men helt ärligt har jag haft några mindre dippar under dessa dagar.

Har plötsligt haft all tid i världen att tänka, tänka.

Naturligtvis har jag tänkt en hel del över allt som hänt i mitt liv under de senaste månaderna. Det är inte helt enkelt att verkligen förstå vad det egentligen är för karusell man är passagerare på. Ibland funderar jag mycket på hur vår framtid kommer att se ut..

För tio månader sen sa en av alla läkare att jag skulle räkna med minst ett halvårs rehabilitering för min make. Då kunde jag inte förstå att min make inte skulle jobba under det kommande halvåret, det var ett så oväntat händelseförlopp i våra liv. Sedan var det en annan läkare som ändrade prognosen till ett år eller ett och ett halvt år.
I nuläget känns ett års tid mindre realistiskt, om man tänker sig att målet är att komma tillbaka till arbetslivet 100%. Jag tror snarare att det kommer att ta minst ett och ett halvt år att komma tillbaka till arbetslivet på heltid.

Innan olyckan tog vi för givet att man jobbade och att jobba innebar 100% (eller mer).
Känns konstigt ibland att vi idag diskuterar detta som ett mål vi jobbar mot när det innan var en självklarhet och inget vi behövde arbeta mot.
Maken fyller 30 om ett drygt år och idag pratade vi om att ett bra mål till 30årsdagen är att jobba heltid igen.
Vanliga mål till 30årsdagen är kanske att bo i villa, ha barn eller ha det där toppjobbet. Då känns det lite knasigt att tänka sig vårt mål. Men i slutändan kan man enbart jämföra sig med sig själv utifrån sina egna, unika förutsättningar.

...och som vi kom fram till med maken så kan man ha det bra ändå, även om man inte har arbetsförmåga till 100%.


/Mel funderar

Tänker på soffbord...

Har länge haft funderingar på att införskaffa ett nytt soffbord till vårt vardagsrum.

Går i tankar om att byta ut vårt nuvarande bord i ek mot ett runt, litet bord i vitt.
 
 

Jag är inte den som hejvilt byter ut möbler efter varje ny trend, utan har i stort sett haft samma möbler i hemmet bra länge. En hel del som först funnits i mitt föräldrahem, sedan i mitt flickrum när jag bodde hemma och nu i vårt gemensamma hem.


Vi har bott tillsammans i fem år och i början hade vi mestadels möbler som vi fått ärva från nära och kära. Till exempel hade vi en gammal soffa ganska länge som vi fått av min makes mormor och för att göra den någorlunda kompatibel med vårt vardagsrum köpte vi ett löst sofföverdrag från Ikea som vi täckte soffan med. Det kanske inte var så vackert, men det funkade. 
 
Samma sak med vårt köksbord/matsalsbord - i maj förra året bytte vi äntligen ut vårt kökbord mot ett sprillans nytt. Innan dess hade vi ett köksbord som någon av våra snälla släktingar hade klassat som slänggods, men istället fick det flytta hem till oss i några år. 
 
Sakta men säkert har vi bytt ut många av de möbler vi fått mot sådant vi verkligen själva velat ha och som passat in i helheten här hemma. 
 
I början när vi bodde tillsammans var jag student och vi hade inte samma ekonomi som vi har idag, vilket är en stor orsak till att vi fått "jobba upp oss" i långsam takt gällande inredningen här hemma.
 
Jag tycker att det är ganska charmigt nu i efterhand, och vi kan ibland skämta och skratta åt det när en av oss utbrister "kommer du ihåg när vi hade dendär gamla ( ja, rätt fula) soffan/datorn/soffbordet etc etc.) .
 
Bild från Alvhem
 
Bild från hemnet
 
 
 
 
Nuvarande soffbordet
 
 
Ha en fin onsdag!
 
/Mel

Countdown!

Nu är det nedräkning till semestern...
Idag när jag stod vid busstationen och väntade på stadsbussen plockade jag fram mobilen och lekte lite med min nya förälskelse, nämligen det superroliga och starkt beroendeframkallande ordspelet Rumble.
Skulle inte förvåna mig om jag är några månader sen med att upptäcka detta fantastiskt roliga spel men alla kan inte ha trendkoll helt enkelt..
Jag spelade mot min favoritmotståndare, Reflexen alias min make. Plötsligt poppade chatten upp och jag hade fått ett meddelande från Reflexen..

"Kommer du hem snart älskling?! Sista måndagen på länge klar nu! Puss"

Då kom jag på det.
Att semestern faktiskt är riktigt, riktigt nära nu.. Bara tre arbetsdagar till, sedan har jag flera veckors tid som jag kan välja att spendera på valfritt sätt.
Tänk så underbart!
Ibland är det den pirriga förväntan som känns som mest ljuvlig, strax innan något eftelängtat sker. Som barnet känner kvällen innan julafton. Som den vuxne känner dagarna innan semester.
En barnslig, bubblande glädje.
Det gäller att fånga stunden och njuta så mycket det bara går, livet är här och nu!
...och självklart ska man se till att njuta alla dagar, var-dag som det heter..
Semesterbild från 2011, M på utflykt.


/M

Söndag - shoppingdag

Hej!
Idag tänkte vi ta en shoppindag och styra mot ett shoppingcentrum som ligger i den del av Stockholms län där vi bor.
Vädret har gått i regnens tecken hela helgen lång och då passar det sig för en inomhussysselsättning tyckte vi. Vi båda behöver verkligen fylla på med kläder i garderoben så jag hoppas att vi hittar något bra.
Angående torsdagen så gick det riktigt bra och jag är så glad att jag lyckades locka med mig A: hela familj med föräldrar och syskon. Alla har sagt att det var ett jättebra tillfälle och jag tror att de fick en mycket bättre förståelse för allt vi gått igenom under denna tid bakom fyra väggar. Det är så lätt att det bara är den som drabbats och den allra närmaste (ofta livspartnern) som lever mitt i konsekvenserna av det som hänt och de andra anhöriga får ingen riktigt inblick då man kanske inte träffas så ofta.
Nu tror jag och hoppas att det bara kan bli bättre!
En regnig dag som denna känner man för att tända några ljus och kura ihop sig hemma


/M

Morgonstund har guld i mun

Iallafall denna morgon! Jag har nämligen tagit ut en semesterdag idag.
Nu sitter jag framför datorn hemma och avnjuter en kopp kaffe. Det är lyx för mig!
Vanligtvis ser mina vardagar helt annorlunda ut, jag pendlar en bra bit till mitt jobb. En vanlig morgon i mitt liv går jag upp i ottan, gör mig i ordning, äter frukost, sminkar mig det lilla jag orkar klockan tio över fem på morgonen, dricker en kopp kaffe och går ut till busshållplatsen för att invänta bussen. Sedan åker jag till busstationen och där tar jag ytterligare en buss som åker över länsgränsen till en annan stad där jag jag jobbar. Jag sitter alltså en hel del på bussar och har stressiga mornar med många tider att passa. Därför känns en morgon som denna helt underbar.
Mina planer för idag är inte så storslagna - tänkte försöka hitta en drop-in tid hos frisören och klippa av lite kluvna toppar. Klockan fyra ska jag befinna mig på en ny anhörigträff/möte på sjukhuset där min A varit inskriven på rehabavdelning. Jag kommer att få sällskap av hela A:s familj idag och det känns riktigt bra.
Ha en fin dag!
/M

Bröllopsgäst i sommar

Om en dryg månad gifter sig min kusin med sin fästmö och vi har fått äran att vara med och bevittna deras kärleksfest som bröllopsgäster. Jag blev jätteglad när vi fick inbjudan, bröllop är så roligt att gå på
(romantikervarning på mig!) och för att det är första bröllopet som vi är bjudna på som gäster efter vårt eget bröllop. Eftersom det var en hel del planering och sista minuten-fix innan vårt bröllop för snart två år sedan ska det bli skönt att ha mindre bryderier inför en sådan tillställning. Självklart är jag främst glad för min kusin som nu efter några års förlovning gör slag i saken och knyter hymens band!

Bryderier av det angenäma slaget, det största bekymret är naturligtvis vad man ska ha på sig som bröllopsgäst?
Inför det egna bröllopet var det tusen saker att hålla koll på och det är så skönt att mest behöva ha koll på klädsel, present och hur man tar sig dit..
Jag klär mig gärna i klänning och hoppas på fint och somrigt väder den 14 juli.
Har roat mig själv med att klänningssurfa efter festklädsel. Axelbandslöst är fint, men opraktiskt så det får gärna vara en klänning med axelband.
Hittade några fina alternativ som gärna får flytta in i min garderob..
Klänningar från Coast
Svag för fjärilar! Här på en klänning från Oasis

Bilder från www.coast-stores.com och www.oasis-stores.com

/M

Att bli bekväm.. Går fort!

Idag har det varit en vanlig måndag på jobbet och ändå inte alls som en vanlig jobbmåndag.
Har nämligen gått ut "officiellt" med att jag kommer att byta arbetsplats till hösten. Jag och min verksamhetschef kom fram till att jag skulle skicka ett massmail till all personal och berätta att jag ska söka mig vidare och även litegrann om min nya arbetsplats. Sagt och gjort! Ett massmail blev utskickat och jag skrattade lite åt mig själv i efterhand när jag satt på bussen på väg hemåt, nämligen åt det jag skrev i ämnesraden - "nya utmaningar".

Det som är lustigt är att jag i princip haft nya utmaningar jämt och ständigt de senaste åren, som det känns! Inte minst sedan september då min make var med om sin olycka och allt som följt i livet efter det. Det kan man verkligen kalla för utmaningar.
Och ändå så lyckas jag ordna till det på så vis att det blir fler nya utmaningar, inte en lugn stund när det gäller anpassningar till nytt i mitt liv... :-)
Funderade ganska mycket på det där att jag kanske är en person som medvetet eller omedvetet ständigt söker mig till någon typ av förändringar. Det kanske också är åldern, att det sker så himla mycket under tidsperioden då man "blir vuxen", 18-30 år?
Jag konstaterade idag att jag blivit ganska trygg och bekväm på min nuvarande arbetsplats, och ändå har jag bara jobbat där 2 år (varav det första året inte var en heltidstjänst). Man känner till rutiner, kollegor och var man hittar sin kaffekopp under fikarasten. Det är tryggt och bekvämt, dagarna lunkar på..
Ganska skönt, i värsta fall lite småtråkigt.
Nästan så att jag hunnit få lite ågren - hur ska det gå i höst,  med allt nytt igen?!
Kommer jag att klara av allt det nya, fixa mina nya arbetsuppgifter?
Det tar ju några månader innan man börjar känna sig lite trygg och hemmastadd i allt det nya på ett nytt jobb.
Vad har jag gett mig in på?
Och ändå känslan av att ta sig an något nytt och spännande, ryckas ur sina trygga och bekväma spår.
Den pirrande glädjen över att ge sig ut i det okända.. Klart jag grejar detta!
Grejar allt efter denna höst som varit!
Förra veckan sprang jag på denna fina, somriga bolero på Indiska! Perfekt att ha i sommar. Klänningen har jag köpt på Kappahl.
Ha en fin kväll denna måndag i juni!
/M

Glädjehelg - nya utmaningar i höst!

Angående mitt senaste blogginlägg måste jag göra en lite rättelse, det var ju inte alls alla ungdomar i hela landet som tog studenten en och samma dag utan snarare lite olika datum beroende på var i landet man är bosatt. Däremot var det rätt datum för gymnasieungdomar i "min kommun".
Nu till något annat roligare nämligen att jag/vi haft en riktig firarhelg! I höst väntar nämligen en ny, spännande arbetsplats. Jag kommer fortfarande att ha samma anställning, men har förmånen att kunna byta arbetsplats om jag önskar och det är exakt det jag kommer att göra i höst. Så det blir som att börja på ett nytt jobb ändå.
Hittills har jag jobbat med ungdomar och nu kommer jag istället att arbeta men vuxna och i en helt annan typ av verksamhet och det känns jätteroligt och spännande! Lite läskigt också men jag är inte rädd för att ta mig an nya utmaningar. Dessutom har jag länge haft som mål att arbeta med en vuxen målgrupp, även om jag trivs väldigt väl med att arbeta med ungdomar också. Jag fick glädjebeskedet i fredags och jag blev jätteglad!
Det fick bli lite bubblande i glaset att fira med..


I övrigt har helgen varit lugn, lite tråkigt att det varit regnigt väder men vi har trots det kommit ut på långpromenader. Idag var vi iväg och handlade lite nya växter till våra fönster, annars tagit det väldigt lugnt. Imorgon är det jobbmåndag som vanligt men nu är det snart inte så långt kvar till den efterlängtade semestern. Nu börjar nedräkningen!
Det slank ner lite onyttig, men god fika idag...


Söndagsmiddag - ugnsrostade grönsaker med halloumi och paprikaröra, supergott!


Hoppas ni haft en fin helg!
/M

...och den ljusnande framtid är vår!

Igår var det en glädjens dag då tusentals ungdomar, uppklädda i vitaste vitt, fnittriga och saliga sprang ut från landets gymnasieskolor - ut i livet och allt som väntar där ute i det vuxna, egna livet.
Kommer ihåg min egen studentdag som igår. Redan sju år har passerat men jag kommer ihåg känslan av att hela livet ligger framför mig, som ett oskrivet blad.
Tänk om jag känt till alla överraskningar och händelser som väntade bakom varje hörn. All glädje och all smärta, det ljusa skrattet och de salta tårarna, alla underbara och grymma vändningar livet kan ta.
Tur är väl det att jag inte hade en aning! Annars är risken stor att jag aldrig hade gjort det där utspringet, språnget ut i livet.
För trots allt så blir alla händelser en del av dig själv, även de svåra och i efterhand kan man förhoppningsvis konstatera att allt som hänt gjort en till en starkare och bättre människa.
Idag är det nationaldag och vi har mjukstartat dagen med sovmorgon och lugn frukost. Vet inte än vad vi hittar på en dag som denna, än så länge njuter vi bara av att vara lediga mitt i veckan!
Njuter av mina vackra pioner som sprider sommarkänsla i vardagsrummet


/M

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0