Påskhelgen

Påskhelgen var riktigt härlig trots att vädret var lite si och sådär, både regnigt och blåsigt men även vissa stunder med solglimt. Vi kom ihåg att vi förra påsken satt på uteplatsen i solen. Känns så länge sedan men samtidigt som att det var alldeles nyss.
Påskafton hade vi nästan hela familjen här, min mamma&pappa och lillebror med sambo och det var riktigt trevligt. Inte ofta jag får samla min ursprungsfamilj så och framförallt glädjer det mig å Franks vägnar.
Franks påskägg var uppskattat men inte riktigt lika populärt med frukterna och kameran som med morfars böcker som han hade med sig som påskpresent.
Inatt har vi sovit ganska dåligt, Frank vaknade mitt i natten och hade svårt att komma till ro. Det slutade med att han fick komma mellan oss i dubbelsängen vilket ledde till att han låg och sparkade oss i ansiktet hela natten.. Inte den bästa natten men som tur är de flesta nätterna numera inga problem så ska inte klaga så mycket. Maken såg lite trött och sliten ut imorse när han åkte till jobbet, stackarn.. Vi har frullat sen klockan sju och nu ska vi nog ta och göra i oss i ordning så vi kommer ut i solen. Innan Frank rivit ut alla datorbordspennor runt hela lägenheten, det han håller på med i skrivande stund..
 

Finheter till Frank

Kunde inte låta bli att handla finheter till Frank att lägga i hans påskägg. Hittade ett gigantiskt påskägg till halva priset igår och klart han ska ha ett stoort ägg. I ägget ska han få en jättesöt pyjamas med molnmönster från Åhlens och så leksaker i form av kamera i trä och så frukter av trä. Just kameran är hur gullig som helst och eftersom jag själv fotar en hel del här hemma så passar det bra med en kamera till Frank. Leksaksköket med mat har länge varit högintressant på Öppna förskolan och hemma leker Frank ofta med sina små leksakstallrikar och bestick, det brukar lekätas så tror att det blir toppen med frukterna. Plus i kanten för att de är i trä, älskar träleksaker till barn.
 
 

En inte så lång långfredag

Ingen dag tenderar att kännas så värst lång här hemma hos oss, långfredag eller inte och idag är inget undantag. Vi fick en välbehövlig sovmorgon fram till klockan 9, Frank vaknade visserligen som vanligt mycket tidigare men gick med på att sova mellan mamma och pappa. Det blev en väldigt soft förmiddag, lite fint påskris hann vi pynta både till vardagsrum och barnrummet annars hände inte så mycket. Efter Franks vila kom våra vänner med sina två kids på besök och då blev det hulabaloo. Vi fikade både bullar och glass, våra vänner hade med sig sin underbara mjölkskummarapparat som gjorde kaffet utsökt och minstingarna fick gotta sig med vispgrädde, bär och banan. Det slank nog visst ner lite glass också.. men så noga som vi varit med uteslutande av sötsaker så lär inte Frank dö av det. Jätteroligt att se hur Frank beter sig med andra barn. Nu tyckte han att det var både lite jobbigt - det blev lite bråk om alla hans bilar och han ville gärna ha dom för sig själv. Samtidigt skrattade han och stormtrivdes med liv och rörelse. Efter vårt besök såg det ut som ett bombnedslag här hemma, tre kids röjer ganska bra! Det blev hämtmat till middag och sedan tog vi en långpromenad hela familjen till stormarknaden där vi handlade allt som behövs inför morgondagen och påskmiddag med familjen. Då kommer Franks mormor, morfar och morbror. Kan inte bli bättre!
 

Happy day!

Idag fick jag ett riktigt, riktigt efterlängtat besked. Har inte riktigt hunnit landa i det ännu och förstå att det verkligen är så nu - än är det inte riktigt klart men snart så men så mycket kan jag skriva här och nu är att jag är inne i det som kallas flow och det känns så himla efterlängtat och skönt.. Mycket kan hända på bara en vecka! Häftigt vad det kan vända.

Idag fortsatte min påsklediga vecka och vi gick upp vid halv åtta och tog sedan en promenad till Öppna förskolan där vi lekte, fikade gott hembakt bröd och åt lunch. Promenad hem då Frank somnade i vagnen, väl hemma var det färdigt med sovandet tyckte han och min kaffekopp med roman gick upp i rök:) Vi hann med en sväng till förskolan också för att hämta upp stövlar som kan vara bra att ha nu i påskhelgen. Alla dessa kläder, skor, vantar och mössor och halskragar och pryttlar som far runt på föris och mellan föris och hemmet.. En hel cirkus att hålla koll på! Ikväll blev det en sväng på stan för min del, köpte på mig lite finheter till sonen som ska gömmas i årets påskägg. Fick med mig två muffins från Espressohouse som blev firarfika för mig och maken ikväll. Älskar att bo i "stan" och kunna göra såna grejer, nära till allt..

Ha en fin kväll denna skärtorsdag!
 
 

1 april

Tiden bara rusar iväg och tänk att det redan är 1 april! Känns som att det var igår det var januari och dags för mig att gå tillbaka till arbetslivet med allt det innebär. Veckorna sedan dess har rullat iväg så otroligt fort och nu känns det som att vi verkligen åker karusellen som småbarnslivet är med vardag och jobb för oss båda två. Det händer så mycket varje vecka, både med Frank och på jobbet så bland känns det som att man knappt hinner med..
Denna vecka är en riktig lyxvecka för mig, jag har jobbat måndag och resten av veckan passar jag på och tar lite påskledigt tillsammans med Frank.
Idag gick vi upp halv sju och klockan åtta var frukosten uppäten och bordet (och köket!) sanerat. Halv tio var vi utanför dörren och det blev en långpromenad och spring&lek i närheten av en skolgård med stora gräsytor där jag kunde släppa sonen lös. Är det något jag kan sakna ibland är det utrymme att släppa sonen fri ute utan att riskera att han blir överkörd av en bil, annars älskar jag livet i "stan".
Efter en hel förmiddag ute blev det lunch hemma, en snabb våttorkning av vårt snuskiga köksgolv och sedan vila för lilleman. Efter vila och mellis är planen att bege oss ut för att köpa en liten påskpresent som vi tar med oss ikväll till väninnan&hennes barn! Funderar på blomsterlökar/frön i ett påskägg istället för det klassiska godiset. Blir perfekt att pyssla med tillsammans med barnen och de har en stor och fin trädgård..

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0