Frank!

Så ska han heta, vår älskade son som under sin tid i magen hade arbetsnamnet Krabat.
Under dagarna på BB-hotell hade vi svårt att sluta säga Krabat om honom, vi hade ju trots allt tilltalat den lilla personen där i magen med namnet i flera månader. Vi höll på och frågade varandra om han såg ut som en Frank? Vi hade nämligen talat om det namnet väldigt länge innan, till och med innan jag blev gravid. Hur vi kom på namnet överhuvudtaget kommer jag inte ihåg men vi har pratat om det som ett coolt pojknamn ett bra tag. Kanske var det när enhetschefen på mitt gamla jobb hade med sig sina två barn på ett hastigt jobbbesök, ca ett halvår innan jag blev gravid som namnet satte sig på hjärnan. En liten kille hade hon på ett par år och Frank hette han.

Frank har namnsdag 4 oktober och namnet var ganska vanligt under 50- och 60-talet i Sverige. Idag är det inte så många med tilltalsnamnet och under 2000-talet har namnet placerat sig någonstans runt plats 200 av de populäraste pojknamnen. Kända Frank är bland annat Frank Zappa och Frank Sinatra.

Hur tänkte vi när vi började prata namn?
Dels ville vi ha ett någotsånär vanligt namn och inte "flumma iväg" totalt och döpa barnet till Star eller liknande..
Vi ville ändå gärna att namnet skulle vara lite annorlunda och inte det mest vanligaste namnet som svenska barn döps till idag. Vi ville också att namnet skulle vara internationellt gångbart och att båda skulle gilla namnet.

På BB-hotell kom vi fram till att vår lilla Krabat var en Frank och vi bestämde att outa namnet direkt. Därför har vi från början varit öppna mot släktingar och vänner och kallat honom Frank, i sociala medier har vi också använt oss av namnet.
Vi skickade iväg pappren till Skatteverket ganska så snart efter att vi kom hem från BB och det känns väldigt skönt, även om man faktiskt har hela 3 månader på sig att bestämma namn.

Reaktioner på namnet är mest att många verkar bli lite förvånade och det tror jag handlar om att namnet inte är så vanligt som tilltalsnamn. Annars har det mest varit positiva reaktioner och vi hoppas naturligtvis att Frank själv kommer att tycka om sitt namn i framtiden.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0