Barnvänligt hemma

 
Just nu sover lilla Frank så sött och jag kan unna mig lite "egentid" som det så fint heter:-) Tänk att förut var i princip all tid egentid och då visste jag inte ens om det! Skämt åsido så är det så otroligt skönt om det blir en stund som denna under dagen. Jag älskar min son men det är också ganska påfrestande att gå hemma med en liten bebis 24/7. Så jag uppskattar dessa små stunder otroligt mycket, just nu med en kaffekopp i ena handen.

Har alltid varit mycket intresserad av inredning och hur jag har det runtomkring mig här hemma och det är inget undantag nu trots att jag blivit mamma.
Däremot tänker jag nog lite annorlunda nu när det kommer till inredning. För det första vill jag att det ska vara estetiskt tilltalande och trivsamt men 100% praktiskt och fungera med en liten som kladdar, kräks, kissar ja osv.
Jag vill inte gå runt och vara rädd om vår inredning hela tiden utan det ska tåla att levas i. Därför känns det mer och mer tilltalande att köpa begagnat/billigt. Ett exempel är vår soffa, en vit Ektorp från ikea som hängt med i minst fem år. Den är inte någon tjusig designsoffa och nu med barn känns det vita tyget inte så praktiskt längre.. Dessutom råkade jag läsa på ikeas hemsida att klädseln ska kemtvättas. Vi har tvättat klädseln i vanlig tvättmaskin i flera år helt ovetandes..
Vår gamla goding Ektorp
 
Vi har länge pratat om att köpa en ny, större soffa men nu börjar jag undra om det är värt att göra ett sådant inköp just nu. Det kanske går att trolla med soffan och köpa nytt överdrag bara? Det finns ju en del affärer på nätet som är specialiserade på just ikeamöbler och klädslar. Men så hittade jag en annan, intressant variant. Gamla klassikern ellos säljer ju faktiskt enklare överdrag till soffor och priset är inte illa.. Vi är inte ute efter något extravagant, såklart får det gärna se bra ut men med fördel enkelt slängas in i maskinen och tvättas. För det kommer att ske, många gånger om..
Har inte lagt in en beställning än men presenterat tanken till maken och han var positiv. Fortsättning följer...
 
Bild ellos.se


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0