Förberedelser inför Krabats ankomst

Basgarderob till vår Krabat
 
Att vänta sitt första barn innebär en hel del inköp. Hur mycket och vad man inhandlar samt om det är nytt eller begagnat är helt upp till var och en att avgöra. 
Det är svårt som förstagångsförälder att veta vad som verkligen är nödvändigt och vad som inte är det. Det finns ju miljarders olika grejer ute på marknaden och en osäker förälder är ett lätt byte, klart att man vill ge sitt barn det allra bästa och finaste.
 
Vi har köpt i stort sett allt nytt. 
Mycket för att det för oss i slutändan blev enklare att handla allt i butiker än att lägga ner tid och energi på att fynda saker på Blocket och dessutom hämta upp sakerna. Inte helt lätt för oss som lever utan bil och är hänvisade till den kommunala trafiken eller hjälpsamma familjemedlemmar. Vi tänker också som så att vi kommer att ha användning av alla saker till nästa barn, dvs. om vi är lyckligt lottade och lyckas bli gravida igen lite senare.
Det vi inhandlat begagnat är babyskydd, som min mamma fyndat av en kollega. Det kommer vi att använda oss av när vi åker hem från BB och när vi åker i någon annans bil. Kan vara bra att ha fast vi inte har en egen bil. Jag har även fått en hel del babykläder,mammakläder och ett gäng pekböcker av snälla kollegor vilket jag och vi är jätteglada för.
 
De stora sakerna vi handlat är barnvagn, spjälsäng, babynest, bärselé, tripp trapp stol med tillhörande new born set dvs. en babysitter som går att ha på golvet också. Sedan har vi köpt kläder, filtar, ett smidigt vikbart badkar, lite grejer i form av babyolja, våtservetter, blöjor och så även en hel del totalt onödigt i form av skallror, pekböcker och småsaker till barnrummet. Jag har säkert glömt nämna en hel del små pryttlar som vi handlat men allt som allt är det en hel del. Ska bli intressant att se vad som faktiskt blir användbart och vad som inte är det. 
 
Till nästa gång är vi isåfall lite klokare:)
 
 
Babynest som vi tänkte ha mellan oss i sängen
 
Bärsele som kan vara smidig att ha
 
Stokke Newborn set till den klassiska Tripp trapp stolen


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0