Sista måndagen i maj

Så var sista måndagen i maj här. Konstigt att tiden kan rusa iväg som den gör just nu. Känns inte alls länge sedan vi skålade in det nya året, och redan nu har i stort sett halva året gått. Hjälp! Jag vill både stoppa tiden tiden samtidigt som jag längtar enormt mycket. Såklart efter det lilla livet därinne i min mage men även efter semester då det nu börjar kännas lite segt att gå upp i ottan varje morgon, jobba och samtidigt ha en allt tyngre och tröttare kropp att bära upp. Samtidigt känner jag nästan lite "panik" över att det bara är en dryg månad kvar att jobba, känns märkligt att vara ledig ett helt år och det här med föräldrapenningen har vi tyvärr knappt hunnit sätta oss in i..
 
Idag har kvällen susat förbi och vi har åter igen sysselsatt oss med praktiska bestyr. Jag kom hem sent idag, vid klockan sex. Middagen var färdiglagad av maken, som även varit och köpt järntabletter till mig (tack älskling!) och  efter middag och en kopp kaffe tog vi tag i en av alla surdegar nämligen att vi gick ner till förrådet i några rundor med saker som ska sparas som hittills legat inne i Krabatens rum. 
Det blev också så att vi passade gå igenom lite grejer därnere i förrådet och vi fick sorterat en hel del som nu ska slängas, återstår att åka till tippen en vända till alltså..
 
Vi mätte även ena väggen i sovrummet och tog med oss ett satsbord vi hade inne i gamla lägenheten, men som av någon anledning hamnade i förrådet vid flytten. Nu står den åter inne i vårt hem, skönt att få in den och en till sak att bocka av från den mentala to do-listan.
Det är egentligen helt otroligt vad mycket jobb och fixande det varit med vår flytt och det återstår en hel del - dels handlar det om att vi haft alldeles för mycket saker i gamla lyan och en del handlar om att det är många inköp som ska göras. Helst vill vi också ha så mycket som möjligt förberett innan Krabat kommer till oss!
Än så länge orkar jag rätt bra trots att jag är gravid i sjätte månaden, idag började min dag trots allt klockan fem och nu är första gången jag satte mig ner för att betala räkningar samt skriva ett blogginlägg.
Tror att jag ska lägga mig ner en stund på spikmattan innan det är dags för att sova.
 
Igår morse gick maken iväg och handlade mjölk till frukosten. När han kom tillbaka sa han att en överraskning väntade på uteplatsen. Därute fann jag denna påse med smått och gott till uteplatsen, med tillhörande kort. Det visade sig vara Krabat som skickat iväg pappa på morsdags uppdrag! Blev superglad av den fina presenten och gulliga gesten!
 
Tack fina Krabat och maken! Ni är bäst!
 
Hoppas ni har en bra måndagskväll!
 
/Mel

Krabatens nya böcker

Jag förstår verkligen att det lätt blir så att man som förstagångsförälder handlar både det ena och andra till sin lilla skatt. Det finns ju så mycket fint! 
Häromdagen sprang jag på fina Muminböcker på Pocketshop - det är böcker för lite mindre barn, dvs. väldigt små barn, jag tror att det rätta ordet är pekböcker:)
Blev så förtjust i böckerna då jag själv är ett stort Muminfan och faktiskt är finska uppvuxen med Mumin. Klart Krabat också ska få växa upp med Mumintrollen som bekanta sagofigurer!
 
 
Även mormor verkar ha svårt att inte handla lite smått och gott till Krabaten. I helgen kom hon med dessa "fynd" som såklart är till blivande barnbarnet. Vi tackar så mycket!
 
/Mel

Sängleverans - check!

Idag har vi sagt hejdå till vår gamla 140 cm breda säng, inköpt på Jysk på en tight studentbudget för sisådär 4-5 år sedan. Eller kanske var det sex år sedan?.. Nåväl tiden går fort och nu är vi stolta ägare av en helt äkta "riktig" dubbelsäng. Vår första "vuxna" säng efter nio år tillsammans - känns mycket bra!
Förut bodde vi så trångt så att vi enbart fick plats med vår lilla 140-säng men nu när vi faktiskt har ett sovrum modell större och en liten på väg kändes det prioriterad med en dubbelsäng.
 
Kungsängen hade en superbra kampanj, hela 50% på flera sängar och vi slog till på en säng som nu idag blivit levererad hem. Vi fick även hjälp av snälla svärföräldrar med skjuts så att vi direkt kunde blir av med vår gamla säng.
 
Ny återstår bara lite piff i sovrummet och sedan är det bara att njuta av att få sova i den nya fina sängen!
 
Ikväll har jag jobbat lite hemifrån, planterat vår första uteblomma och vips så var klockan mycket och det närmar sig sängdags.. Hoppas på att jag får drömma sköna drömmar i den nya sängen. Ha en fin kväll!
 

 
Sneaky-peek på nya sängen.. Den känns väldigt stor! Efter att ha sovit i vår lilla pluttsäng i många är känns denna helt gigantisk i jämförelse.. Men bra!
 
/Mel

Lyssnat till hjärtljuden - magiskt, underbart!

Hej!
 
Idag har vi varit på vårt efterlängtade barnmorskebesök. Tycker att det är så roligt att gå dit även om det kanske inte är så mycket "nytt" som händer där. Det viktigaste är att få det bekräftat att allt är väl med den lille därinne. Som tur är var allt jättebra och Krabaten mådde bara bra enligt bm. Idag var första gången hon mätte min mage och tog det såkallade sf-måttet. Jag låg på 24 på skalan, vilket tydligen var helt normalt i 25 fullgångna veckor. Hon lyssnade även på hjärtljuden med "apparaten" (som jag inte kommer på vad den heter) och hjärtat slog fint. Det som var roligt är att precis då hon skulle lyssna till hjärtat och höll på och bökade med apparaten sparkade Krabaten till med en riktig karatespark så att hela magen böljade. Det var första gången jag såg att magen rör på sig så mycket vid en spark haha..
 
Bm frågade om jag fortfarande tränar och det gör jag ju, har fortsatt gå på medelgympan på Friskis även om det nu börjar kännas tyngre och tyngre. Dock rekommenderade barnmorskan att jag undviker hopp och skutt för att det tydligen bara kan göra eventuella problem med bäcken/rygg värre. I ärlighetens namn har jag hoppat och skuttat, senast igår - även joggat lite på jympan. Känner såklart efter hur det känns i kroppen. Tycker att det är roligt att gå på jympan, det skulle kännas väldigt trist att bara lägga ner nu men jag kanske kan försöka anpassa det för mig och strunta i att hoppa runt så mycket när jag väl är där.
 
Det enda som var dåligt eller som kan förbättras är mitt järnvärde som trots järntabletter gärna får vara högre. Så nu ska jag åka dosen tabletter från 3 per dag till 4 stycken. 
 
Nästa bm-besök blir i mitten av juni och då ska vi även gå på föreläsning för blivande föräldrar, det blir spännande!
 
hoppas ni har en skön kväll, själv har jag jobbat i någon timme hemifrån och börjar känna mig riktigt trött. Sängdags tror jag!
 
Jag och Krabat i magen 
 
/Mel

Pyssel till Krabatens rum

I helgen pysslade jag lite till det blivande bebis-/barnrummet.
Efter vår tapetsering blev det över en hel del tapeter och det passar mig bra, för det fungerar fint till lite pyssel. Jag klippte loss en liten bit, precis stor nog att passa in i en ram. Sedan skrev jag en text på datorn, skrev ut den och klippte till en mindre storlek. Hittade lite gammal karton från vårt bröllopspysslande och skar till den också i en bra storlek. 
I och med flytten hittade jag lite gamla bokmärken samlade i två mappar. Det är bokmärken jag samlat på som barn. Valde ut ett av dem och klistrade fast allt på tapetbiten. Sedan satte jag fast allt i bildramen. Själva ramen är gammal och jag misstänker att det härstammar från min mormor.
 
Lite rörig beskrivning, men bilderna får tala för sig själva!
 
 

Det färdiga resultatet - här med alla Krabatens "polare". De två nallarna till vänster är faktiskt både makens och min första nalle!
 
/Mel
 
 

Hurra för mamma!

Nu var det länge sedan jag skrev här.. Dagarna bara rusar iväg och det är jobb,jobb, fixande och trixande här hemma som aldrig tycks ta slut(!), inköp av diverse slag, planer - allt i en salig röra.
Sommaren knackar på dörren helt plötsligt, ett par riktigt fina dagar har vi fått här i Stockholmstrakten och träden och buskarna har numera gröna blad. Poff, så fort kom våren men den tvekade läänge i år. Känns konstigt att det inte alls var länge sedan det fortfarande var snö på marken.
 
Denna helg har innehållit besök hos svärföräldrarna med årlig potatissättning och fika utomhus på det. Lite hockey har det visst också varit på tv:n.. Idag har vi haft besök av min mamma med särbo och min lillebror med sambo. Det är enbart mamma som varit här innan, för de andra var det premiärbesöket här i vår nya lya.
Det var inte en helt vanlig dag idag för min fina mamma fyllde år idag, det firade vi med att äta godsaker och det gjorde vi på uteplatsen. Så skönt med uteplats!
 
Snabbt gick den här helgen, snart måndag igen och dags för ny jobbvecka. 
På onsdagen är det dags för oss med nytt besök hos barnmorskan, ska bli roligt och spännande!
Magen växer, de senaste tre-två veckorna har det verkligen hänt grejer - nu går det inte att dölja längre, som jag fått höra av kollegorna på jobbet:)
 
Ha en skön söndagskväll, ni som kikar in här!
 
/Mel
Födelsedagsblomma till mamma
 
Gott med smörgåstårta, mmm..
 
Några av oss fick skåla med mousserande vin, inte jag dock av förståeliga skäl
 
 
 
En liten skymt av födelsedagsbarnet..
 
 
 

Mels lördagsplaner

Helg igen!
Känns konstigt att det är helg efter den korta arbetsvecka som varit, men jag klagar inte! Skönt med ledighet och tid till att pyssla i nya hemmet.
 
Igår kom jag hem sent från jobbet då jag hållt i ett litet studiebesök för kollegor från andra enheter, halv sju var jag hemma och det kändes som en lång dag efter att ha åkt hemifrån kvart i sex på morgonen.
Hemma möttes jag av maken som tillagat en god spenatlasagne och vi tillbringade kvällen med att titta på en film  (Monster´s ball, en osedd rulle vi fyndade i en flyttlåda här hemma) och äta lakritsglass. Maken tyckte att det smakade sådär med lakritsglass men vad gör man inte för sin gravida kvinna med craving för lakrits:)
Under vårt filmtittande bökade Krabaten i magen och maken som låg halvt på min mage kände sparkar mot kinden. I torsdagskväll var det samma sak, Krabaten var livlig och sparkade på när vi låg i sängen och skulle somna för natten. Känt av den lille igår under dagen också, bland annat på personalmöte på jobbet som tydligen inte var det roligaste tyckte Krabat;)
Känns så skönt att känna av Krabat efter några "lugna" dagar som gjort mig lite orolig. 
Finns inget mysigare än att känna sitt ofödda barn röra sig i magen!
 
Idag kommer min mamma på besök hem till oss och vi har tänkt få i ordning det sista här hemma vilket inkluderar att packa ur de sista flyttlådorna. Känns lite motigt efter att ha packat ur sisodär 25 flyttlådor, känner mig såå trött på alla prylar och saker men det kommer att kännas så skönt när allt är klart. 
Mamma är påväg redan så bäst jag loggar ut och sätter igång med dagen nu!
 
Ha en fin lördag,
 
/Mel
 
En magbild - vecka 23

Hej hopp - nytt hem och massa fixande

Nu har vi äntligen flyttat!
Rättare sagt så gick flytten av stapeln redan den 15 april och den helgen sov vi första gången i nya lyan. Först i fredags fick vår gamla lägenhet en ny ägare och det har varit en hel del fix de senaste dagarna med både det ena och andra. Nu börjar vi iallafall komma i ordning ganska så bra, enbart tre stycken flyttlådor som inte är uppbackade. Tapeterna i bägge sovrummen är färdiga och blev det i fredags - det blev toppenfint och känns bra att vi kunde börjar flytta in saker i två rum till. Innan det låg i princip allt i vardagsrummet.

Valborg har inte bjudit på så mycket konstigheter. Vi orkade faktiskt inte gå och se en majbrasa utan spenderade tiden med att fixa lampor till hallen istället.

Apropå graviditeten är jag nu i vecka 23. Lilla Krabat har igår och idag varit betydligt lugnare än de senaste dagarna, försöker att inte oroa mig alltför mycket men det är inte lätt! Förhoppningsvis är allt bra därinne och den lille tagit några "sovdagar".

Första blombilden från nya hemmet. Dock blev jag besviken att snitthortensian höll i ungefär en och en halv dag! Underbart är kort..
 
/Mel

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0