Vår julafton

 
Franks första julafton - och vår första julafton hemma som en familj på tre!
 
 
I år hade vi för första gången en julgran. Om jag får säga det själv så blev den så fin! En "Disney-gran" tyckte svägerskan och för att vara vår första julgran någonsin så var vi rätt nöjda med den. Men det var mycket att inhandla till den första granen! Julgransmatta, julgransfot, toppstjärna och såklart dekorationer..
 
En närmare titt på den fina granen.. Jag kom på idén att knyta rosetter av ett band jag hade sedan innan och vips så blev det några dekorationer att pynta med på "kala" ställen. 
 
 
Vi startade morgonen med lyxfrukost, innebar för min del rostade mackor med kallrökt lax,avokado och skagenröra. Mums! Sedan fick Frank sin första julklapp någonsin, en myspöl på 1,2 diameter från märket NG baby. En gigantisk lekmatta med höga kanter man väl beskriva den som. Hela familjen älskar den! Mycket mysig även för oss vuxna att ligga i tillsammans med Frank och skulle Frank inte finnas så skulle jag lätt ligga och softa i den ändå..
 
Vid klockan två fick vi besök av min mamma tillsammans med en god vän och vi intog glögg och umgicks. Kalle Anka på tv:n fanns med på ett hörn och sedan förberedde vi med dukning och fördrink.
 
Klockan fem kom mina svärföräldrar tillsammans med svägerskan och då kunde julfirandet börja.
Vi bjöd på en isad äppelfördrink (vitvinsglögg med äppeljuice, äppelbitar och isbitar - enkelt men gott) och sedan hjälptes vi åt för att värma allas medhavda mat. Vi körde en julknytis eftersom ingen av oss hade någon lust att stå fastkedjad vid spisen i flera dagar innan. Bättre att hjälpas åt tyckte vi.
Efter julmiddagen var det dags för julklappsöppnande och kaffe med chokladmoussetårta, julgodis och mina christmas cupcakes. 
Frank fick en hel del paket, bland annat en del kläder i storlek 74 vilket vi blev glada för eftersom det är välbehövligt med en påfyllning av nya storlekar i hans garderob. 
Julaftonens mest minnesvärda ögonblick var då svärmor upptäckte något som vi båda totalt missat - att Frank fått sina första två tänder!
Inte konstigt att han varit lite skrikig nu innan jul, att få tänder gör ont!
Allt som allt var det en lyckad julafton och min bästa julklapp var ett stativ till fotokameran och ett nytt objektiv. Tack älskling för julklappen, den kommer att komma till användning.
 
 
 
 
 

1 år sedan plusset

Idag har jag varit iväg en längre bit hemifrån för första gången sedan Frank föddes. Utan Frank vill säga. Det vankades tjejträff i Stockholm och det är ändå en bit på ca 6 mil från oss så lite nervöst var det. Men det gick fint! Idag är det ett helt år sedan vi gjorde graviditetstestet och fick det lilla men väldigt tydliga plusset. Denna tid för ett år sedan hade jag vetat att jag skulle bli mamma i ungefär två timmars tid och det var många tankar och känslor. Det var inte alls som jag föreställt mig det innan och jag kommer ihåg att en snabb beräkning och googling menade på att jag var i vecka 6. Vi läste på någon graviditetssida på nätet att embryot redan hade ett hjärta och att det kändes så stort och overkligt. Maken sa att han inte skulle kunna sluta pussa på magen nu och vi fotade både stickan och magen. Då hade vi verkligen ingen aning om vad som väntade bara att livet nu skulle förändras helt. Från den dagen till idag, från den lilla bönan till vår lilla kille idag hela åtta kilo väger han och kan skratta, gripa tag, kommunicera med röst och blick.. Det är helt otroligt vilket mirakel det är med livets början och hur häftigt livet är! Från plusset till idag har bjudit på mitt livs mest minnesvärda och fantastiska ögonblick. Fyra månader fyller han idag dessutom vårt lilla julmirakel. Grattis från mamma&pappa!
 
 

Det lackar mot julen 2013

Nu är den här, dan före doppardan..
De senaste dagarna har varit galet fullproppade med program och snart är det dags att "hosta" vår första julafton här hemma. Mysigt och ska erkännas lite ångestframkallande för en perfektionist som jag. Men mest av allt mysigt då det faktiskt är vår första jul som en familj på tre. Det gör också att jag så gärna vill att det ska bli fint och underbart, minnesvärt och allt det där. Men å andra sidan så är jag småbarnsmamma nu och idag har saker och ting flutit på allt annat än smidigt mellan varven då vi har en son som varit ledsen och skrikig samtidigt som vi fixat och donat precis hela dagen. Någonstans i min drömvärld hade jag hunnit med att tvätta rent sofföverdragen och lackat naglarna röda men men, jag tror knappast Frank bryr sig även om det är hans första jul.

Det jag/vi har hunnit med de senaste dagarna:
- Inhandlat vår första julgran och pyntat den. En mycket fin, tät rödgran excellent från Blomsterlandet. Disneygran sa svägerskan när hon var förbi och lämnade julklappar. Bra betyg!
- Sytt örngott och påslakan till Franks vagga i fredags
- Handlat vintervita amaryllis som förhoppningsvis slåt ut till imorgon.
- Sytt en bordsduk idag! Vi hade ingen tillräckligt stor så vi fick sy en av ett tyg som låg och skräpade här hemma.
- Lagat två pajer, en sallad och Leilas christmas cupcakes till julbordet.
- Slagit in alla julklapparna

och tuusen fler småsaker. Till exempel ammat och burit runt på vår lilla skatt.
Nu blir det sängen och imorgon är den här, julafton 2013 och vår sons första jul. Tänk att förra julen hade vi ingen aning om att han flyttat in i min mage. Nu är han här, vår lilla prins.

/Mel

I´m back

hoppas jag! Har dragits med förkylning/influensa med feber, inte det roligaste när man är hemma själv med en liten bebis och det inte riktigt går att prioritera sin egen vila. Nu är jag iallafall frisk igen, dock kände jag igår att förkylningen var på gång igen men hoppas hoppas att det inte bryter ut igen.

Imorgon är det en stor dag för då fyller min kära make hela 30 år! Tänk att jag fått följa honom sedan han var 20 år gammal tills nu, så häftigt!
Nu är han iväg på återträff men sina gamla lumpenpolare, att han snart är 30 år innebär också att det gått tio år sedan muck från lumpen. Vi här hemma väntar in min mamma som kommer som en räddande ängel för att hjälpa mig med lite pyssel inför födelsedagen imorgon.
Planen är att baka cupcakes, blåsa ballonger, göra en enkel girlang, slå in paketet... Vet inte hur vi ska hinna men med lite hjälp tror jag att det går!
Wish me luck:)
En bild på Franks nya leksak. En supercool och stilig leksaksbil som han fick till doppresent av sin gudfar med familj. Riktigt fin att titta på också tycker både mamma och pappa.

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0