Som en blomsteräng...

En försenad julklapp fick flytta in igår. 
En vas av märket Klong. Vasen heter "Äng" och det fina är att vasens design är exakt som namnet - likt en blomsteräng. Vasen består av själva glasskålen/vasen och sedan en avtagbar del av mässing som gör det möjligt att göra riktigt fina och effektfulla arrangemang av blommor. 
Önskar nästan att jag själv kommit på den fina designen så snyggt&smart är det!
 
Årets första pioner här hemma - underbart..
 
/Mel
 

Finaste husvagnen

Förra måndagen åkte jag och lilleman in till Stockholm för att ha lunchdate med min kompis. Förutom själva lunchandet hann vi även med lite butiksbesök och då passade jag på att slå till på lite förvaring till barnrummet här hemma. Jag har länge kikat beundrande på bilder av Rices fina "hus" - förvaringskistor tillverkade av bast, gjorda för att efterlikna hus. Kistorna finns i alla möjliga färger och modeller och är kanonfina. Efter att ha kikat runt på flera modeller och suktat så hade jag bestämt mig för en modell som bäst skulle passa in hos vår lilla kille. I måndags slog jag till och fick med mig den fina husvagnen som numera är till brädden fylld med diverse leksaker. Frank älskar sin husvagn och en av favoritsysselsättningarna är att ställa sig på knä och lyfta upp locket för att upptäcka allt fint som finns därinne... De glada färgerna verkar tilltala honom och husvagnen kommer säkert vara en kär ägodel i barnrummet i många år framöver.

Dagen idag har inte bjudit på några specialiteter. Vi har mestadels tagit det lugnt här hemma, meckat ihop vårt parasoll till uteplatsen, varit på långpromenad och jag gjorde några fynd på stan. Sedan det vanliga kvällsracet med middag, undanplockning och nattning. Snart blir det kvällsfika och en chokladbit eller två (eller en hel förpackning om vi nu ska vara noggranna..) Trevlig fredag på er!

Första morsdagen & första krypstegen

Nu händer det mycket! Igår firade jag min alldeles första, "riktiga" morsdag. Förra året var jag visserligen gravid och på väg att bli mamma men i är känns det som att jag för första gången kan fira på riktigt. Dagen började med att jag fick sova ut till klockan halv åtta (underbart!), sedan blev jag bjuden på frukost med mousserande vin. Blev firad med paket och en stor kruka med ett olivträd. Roligt för vi gick förbi blomaffären ett par dagar innan morsdag och pratade om olivträden som stod utanför butiken och hur fint det vore på vår uteplats.. I paketet gömde sig en Muminmugg och två gröna Kivi-lyktor av finska märket Iittala.

Dagen fortsatte med att vi blev upphämtade av svärföräldrarna och det bar av mot Rånäs slott dit vi bjudit båda våra mammor( och svärfar) för att fira morsdag med en trerätters lunch. Lillprinsen höll sig vaken och ganska lugn&glad under förrätten, sedan fick maken söva honom i vagnen för en välbehövlig nap och vi fick äta varmrätten och efterrätten i lugn och ro. Vi hade även tid till att gå runt i de vackra omgivningarna och njuta av det fina vädret. En härlig och minnesvärd dag och en häftig känsla att fira morsdag och faktiskt komma på det att - just det, nu är jag mamma..

Idag är det också en speciell dag nämligen hela 9 månader sedan vår son kom till världen på BB. Det känns helt sjukt att det redan gått så lång tid sedan förlossningen och konstigt att det nu är lika lång tid han funnits till i världen som han var inuti mig i livmodern.
Vilken resa. Helt obeskrivlig och fantastisk. Att vara mamma är helt annorlunda än jag någonsin kunnat föreställa mig innan. Det som överraskat mig mest är kärleken, den gränslösa och gigantiska kärleken som jag känner.. En rolig sak som hänt idag är att vi började dagen med ett BVC-besök där vår sköterska ville se hur Frank tar sig fram. När hon såg hur han hasar sig fram på rumpan och tog sig fram så sa hon att det bara är en tidsfråga innan han kryper. Och ikväll hände det! Mitt i leken med pappa inne på sitt rum var Brios myra på hjul så intressant att han tog ett och sedan två, tre krypsteg. Sen var det så intressant så krypandet fortsatte och det var roligt att krypa fram till dammsugarslangen.. Han har sovit oroligt några nätter i rad nu och när han vaknat nattetid har han suttit uppe i sängen&i krypställning i sömn så vi har anat att det är på gång. Och idag hände det. Ska bli spännande att se hur morgondagen ter sig..

/Mel
 
 

En dag i Uppsala

Än en gång har blogginläggen lyst med sin frånvaro. Tyvärr! Mest på grund av att det är fullt upp precis hela tiden, varje minut varje dag. Vardagen är numera otroligt intensiv och dessutom har vi på sistone varit iväg på diverse aktiviteter. 
 
Igår var vi iväg till Stockholms centrum för lunchdate med min kompis. Eftersom vi har en restid på en timme enkel resa så gick i stort sett hela dagen till denna aktivitet förutom kvällsrutinen med middag &nattning.
 
Idag har vi också varit på resande fot - vi gick upp redan halv sex idag, vilket innebar att Frank fortfarande låg kvar och sov med sin pappa när jag hoppade in i duschen. Hör inte till vanligheterna numera, det vanliga är att vi vaknar av vår sons "skönsång"/babbel inklusive sparkar i ryggen eller petande i ansiktet..
Halv åtta gick bussen mot Uppsala och 1 1/2 senare var jag och lilleman på plats vid centralstation i Uppsala. Vi traskade vidare mot min arbetsplats som sedan jag sist jobbade flyttat till nytt ställe. Väl på plats träffade vi massor av "gamla" kollegor och det var verkligen roligt att träffa alla och få kramar&gratulationer samt möta alla glada ansikten. Det var första gången jag "visade upp" min lilla skatt på jobbet, det har inte blivit av före - mycket på grund av den långa resvägen. Av olika anledningar kommer jag tyvärr inte att vara kvar på min arbetsplats efter min föräldraledighet men det kändes bra att hälsa på alla och få ett avslut på det viset. Frank fick så mycket uppmärksamhet och komplimanger! En söt, glad gosse med mammas fina ögon fick vi höra!
 
 
Sedan var det dags för lunchdate med två andra kollegor på ett av mina favoritfik (barnvagnsparkering!!) där jag lunchat många gånger innan jag blev mamma. Själv känner jag mig mest nöjd över att det gick så bra att åka kommunalt hela vägen till Uppsala, varje gång jag åker iväg kommunalt ensam med Frank växer självförtroendet litegrann och jag känner mig säkrare och tryggare i att det faktiskt går att hitta på roligheter med en liten. Kanske en självklarhet för de flesta men inte alltid för mig som är förstagångsförälder.
 
Det blev lite shopping till min kille, The baby guest book från Designtorget och så en fin present från mina kollegor boken "Här är Lilla Anna". Tack så mycket!
 
 
 
Nu blir det soffan innan sängen, tror inte det blir svårt att somna ikväll..
Ha en fin kväll!
 

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0