Vi går mot ljusare tider

Ny vecka igen! Förra veckan gick mestadels i vabbandets tecken och det kändes stundtals som att det enda jag gjorde var att torka snor och matrester från golvet, servera mat/mellis, natta etc. Läste i en damtidning en krönika om hur man sekunden man får barn förvandlas till en vandrande serviceinrättning och ja, ibland kan det kännas lite så även om hjärtat svämmar över av kärlek. Efter en påfrestande vecka både för mig och lilleman blev det egotid för mig i lördags då jag fick sätta mig i frisörstolen, lyx!

Idag fick vi välbehövlig hjälp av farmor som varit hemma med Frank hela dagen, fortfarande lite krasslig som han varit. Imorgon blir det dock vanlig vardagskarusell med jobb och förskola. På tal om vardagskarusell så känns det som ett helt eget pussel.. Det här med att jobba och pendla, komma hem sent, kvällar som går åt till att äta, plocka undan, förbereda följande dag, nattning och sen är det dags att lägga sin inför tidig väckning dagen därpå. Plus att försöka ge all tid&uppmärksamhet till sonen när vi äntligen är tillsammans efter arbetsdagen. Samtidigt som man vill så mycket - träna, ta det lugnt, umgås med maken. Vet inte hur man gör det här!
Men snart kommer våren och allt lägger sig - det ljusnar redan dag för dag.. Underbart - längtar!

Hej vabruari

Hej februari - hej vabruari! Månaden som för småbarnsföräldrar stavas VAB som i vård av sjukt barn.
För att fatta mig kort har januari svischat förbi och varit galet intensiv och tuff. Jag har börja jobba igen, maken har tagit examen och fått nytt jobb ( inte ett utan två!), Frank har skolats in på förskola, vi har varit sjuka etc. Det har varit tusen olika saker och tusen olika känslor och en total omställning till verkligheten som barnfamilj efter en lång föräldraledighet för mig och pluggperiod för maken.
Vi kickade igång februari med feber, lilleman som är sjuk och visst följer vi alltså mallen vad gäller den höga vab statistiken denna månad. Idag har vi sysselsatt oss med att spana på plogfordon genom vardagsrumsfönstret ( så spännande tycken F!), ätit, plockat undan, sovit (länge och mycket för F), tagit tempen, torkat snor ungefär tusen gånger, lagat egen saft med råsaftcentrifugen (nu ska vi bli krya och proppa oss fulla med vitaminer). Vi har också hejat på pappa här på hemmaplan då han gjort sin alldeles första jobbdag efter examen! Hurra för det!

Eftersom Frank inte är helt pigg än lutar det mot en ny vab dag imorgon med och sedan är det bara torsdag kvar att jobba denna vecka. Häpp, en lite konstig vecka med andra ord..

/Mel

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0