"När man är som svagast behöver man varandra som mest"

Citat från tv-serien jag följt några tisdagar i rad - Svt:s dokumentärserie där real life gifta par ger en titt bakom fasaden och berättar om sitt äktenskap några år efter bröllopet. Hur de träffades, bröllopet och det som hänt efteråt. Det stora gemensamma är att i princip alla har haft kriser i sitt äktenskap, allt ifrån förlossningsdepression till cancer/ otrohet/ barnlöshet etc. Mycket intressant och bra med alla nyanser, befriande på något sätt då den stora, omtalade kärleken möter det som är tja, livet helt enkelt. Som som bekant består av både glädje och sorg. Otroligt modigt av alla par att ställa upp i tv och blotta sig själva och sitt äktenskap på detta sätt.
 
Många av paren har berättat att de upplever att just motgångarna stärkt deras relation, att de kommit varandra ännu närmare efter att ha tagit sig igenom de mörka tiderna. Det känns hoppfullt och fint.
 
Varje par har verkligen sin unika historia, där både det ljusa och mörka kan mötas och där kärleken trots allt ändå kan fortsätta vara levande.
 
Serien heter alltså "Så levde de lyckliga" och sänds på Svt 1 tisdagar klockan 20.00. Rekommenderar!
 
 
/M
 
 
Trackback

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0