Franks "nya" stol

Igår var det dags för föräldragruppen på BVC och även vägning, mätning och vaccin hos "vår" Inga-Lill. Föräldragruppen handlade om barnsäkerhet, jättebra och framförallt viktig information. Vi fick med oss en lunta med informationsmaterial, bland annat en väldigt bra affisch med olika "medel" som små barn kan få i sig och vilken åtgärd som gäller. Jättebra att ha hemma och fick tipset om att sätta upp affischen här hemma så att det är enkelt att kolla upp vad som gäller om Frank skulle äta lite handdiskmedel eller något annat. Det här med barnsäkerhet är inte direkt något vi tänkt på innan så jag tyckte att det var bra information. Vi fick även med oss en liten plastcylinder som motsvarar storleken på en 3-årings luftstrupe - för att kunna testa leksaker/små saker som är tillräckligt stora och säkra för barnet att leka med utan risk för att fastna i halsen. 
Mätning och vägning visade att vår lilla kille nu är hela 64 cm lång och väger hela 9,5 kg! En liten knubbis alltså!
Med anledning av den nya vikten har vi idag packat undan Stokkes new born set, en babysitter som vi haft till Stokkes tripp trapp stol sedan Frank föddes. Babysittern har nämligen en maxvikt på 9 kg och Frank kan faktiskt i stort sett sitta själv nu. Lite vingligt fortfarande men så mycket stadigare för varje dag. 
 
Så ikväll blev det en promenad till Lekia och som tur var fanns baby set tillbehör till Tripp trapp stolen. Det blev en svart sådan, tyvärr fanns inga stolsdynor men det ska fixa genom att beställa på nätet.Vi fick även med oss en hoppgunga.
Frank har provsuttit i sin "nya" tripp trapp och han blev synligt glad över att plötsligt kunna nå saker vid köksbordet och få komma upp så pass och se mycket mera av världen runtomkring. 
Han har hittills älskat att vara i famnen och spana ut genom våra stora fönster här i vardagsrummet och med den nya stolsbygeln kommer han upp i en sittande ställning så att det faktiskt gick att se allt som pågår därute på gatan och dessutom sitta själv. Det var väldigt populärt och ett förtjust skratt kom direkt när han upptäckte detta!
Känns som att det händer så galet mycket nu med utvecklingen, det är roligt men också lite vemodigt att vår lilla plutt blir "stor" så fort. Känns som att det var alldeles nyss vi köpte babysittern till Tripp trappen, när jag fortfarande var gravid och så fick den stå här i köket i flera veckor innan och vänta. Konstigt att det går så fort! 
 
Sitta själv vid fönstret - wow! Hejdå new born set, vi packar undan dig och sparar till ett framtida syskon (om vi får som vi önskar)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0