En dag på Öppna förskolan

Idag har varit första dagen på väldigt länge som jag till stora delar varit själv med lilleman.
Vi har haft det väldigt lyxigt i sommar då hela familjen varit hemma och lediga. Underbart och vi har haft en fantastisk sommar på många sätt - ett once in a lifetime tillfälle att uppleva vår sons första sommar tillsammans som familj.

Maken har haft lite fix med sitt idag och förmiddagen spenderades hemma men efter lunch kände nog både jag och Frank att det var ett måste att komma utanför dörren! Som tur var hade öppna förskolan öppet för 0-2 år vilket passade oss perfekt och då begav vi oss dit.
Det var ingen rusning där direkt då personalen var iväg på möte men två små killar i ungefär samma ålder fanns att leka med tillsammans med sina pappor som jag kunde snacka med. Riktigt roligt att komma iväg och så roligt att se hur Frank beter sig med andra barn. Han tyckte verkligen att det var roligt och det så gulligt ut när han tillsammans med Harry, 14 månader höll på och lekte med leksaksköket och drog fram kastruller och slevar. Det jag lade märke till mycket idag är att han tog flera steg vid flera tillfällen idag, han gick mycket längre sträckor och flera gånger innan han satte sig på rumpan igen och kröp fram. Detta med att lära sig gå till 100% är verkligen på g.. väldigt spännande tycker både mamma och pappa.
En annan sak som märks tydligt är att en ettåring har mycket större behov av stimulans och lek än en yngre bebis. Det kommer nästan bli ett måste för oss att ta oss ut varje dag nu i höst. Annars lär vi bli tokiga innanför hemmets fyra väggar.
Vi promenerade till öppna förskolan och det börjar verkligen kännas som höst i luften. Småkyligt, grått och regnigt. Inget t-shirtväder längre...

Imorgon är det fredag igen! och sista helgen i augusti..

/Mel


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0