Inredningsinspiration till nytt sovrum

Förra helgen tog vi tag i ett projekt som vi funderat på länge. Nämligen att göra en lite mini-makeover i vårt sovrum.
 
Under vår tid som sambos, vilket är sex år nu i december har vi haft en röd vägg i vårt sovrum och inredningen har gått i röda toner. Länge har vi tyckt att det är snyggt men sovrummet har på senare tid känts lite mera som en avstälpningsplats än ett mysigt och vilsamt sovställe.
Vi har inte varit de bästa med att hålla ordning och det lilla rummet har varit överbelamrat med diverse prylar.
 
Vi bor i en liten minitvåa på 45 kvadrat och vårt sovrum är från början en del av vardagsrummet, den förra ägaren byggde dock en vägg emellan vilket möjliggör ett eget rum för sovplats. Det är inte stort, på bredden bara 1.60 m vilket gör att vi inte får plats med en vanlig dubbelsäng. Vi har istället haft en säng på 1,20 m och det har funkat jättebra och vi känner inte att det behövs en större säng.
Däremot är det trixigt att få plats med fler möbler i rummet.
 
Nåväl, som sagt så tog vi tag i projektet förra helgen och målade rummet vitt och lade i ett nytt massivt ekgolv. Extra bonus att golvet blev helt gratis för oss då det är överblivet golv som vi fått.Kändes bra att använda sig av något som annars åkt i soporna och det räckte precis till det lilla golvet i vårt sovrum.
 
Tanken är att sovrummet ska gå i svart-vit färgskala. 
Det känns enkelt och stiligt.
 
Jag har surfat runt på nätet för lite fin inspiration och fastnat väldigt mycket för Tine K och hennes inredningskollektion. Så enkla men läckra inredningsdetaljer! Många saker från märket som mer än gärna får flytta hem till oss..
 
Det jag inhandlat från Tine K hittills är en bordslampa, två ljuslyktor och en liten keramikskål. Allt i svart-vit färgskala och till nya sovrummet. Visar bild senare!
 
 
 
Tine K har en blogg med massor med fina bilder,kika in där för att se vackra bilder på fina detaljer.
Bilder har jag lånat från: tinek.blogspot.com
 
/Mel


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mels blogg

Bloggar om mina mammadagar & små och stora tankar !

RSS 2.0